SANAL MAĞAZALAR TV REKLAMLARININ GEDİKLİSİ OLDU

SANAL MAĞAZALAR TV REKLAMLARININ GEDİKLİSİ OLDU

Bilgi teknolojileri ve internetin gelişmesiyle birlikte başlı başına bir sektör haline gelen online alışveriş, Türkiye’de de hızla büyümeye devam ediyor. Sayıları

Bilgi teknolojileri ve internetin gelişmesiyle birlikte başlı başına bir sektör haline gelen online alışveriş, Türkiye’de de hızla büyümeye devam ediyor. Sayıları 20 bini geçen ve internet üzerinden alışveriş yapmaya imkan veren sanal mağazaların 2012 yılıyla birlikte ekranda reklam çalışmalarına da hız verdiği, ülkemizde reklam takibi konusunda hizmet veren Nar Ajans’ın yaptığı araştırma neticesinde ortaya çıktı. 1986 yılından bu yana televizyonda yayınlanan reklamların arşivine sahip olan Nar Ajans’ın araştırmasına göre, geçen 2,5 ay içinde alışveriş sitelerinin televizyonda yayınlanan reklamlarının 12 saate yaklaştığı belirlendi.

 

Nar Ajans’ın 30’dan fazla kanalı kapsayan reklam araştırmasında, her beş kişiden birinin internet üzerindeki sanal mağazalardan alışveriş yaptığıülkemizde, yılbaşında bu yana online alışveriş sitelerinin ekranda toplam 2 bin 262 adet spot reklamının yayınlandığı tespit edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.