Sanal ÖSS heyacanı

Sanal ÖSS heyacanı

Yaşar Üniversitesi ve özel bir dershane, 14 Haziranda ÖSS'ye girecek adayların sınav öncesinde internet üzerinden sınavın simülasyonunu uygulayabilmeleri amacıyla “Sanal ÖSS” projesi hazırladı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, Park Kafe'de düzenlenen basın toplantısında, dershane yöneticileri Tuğrul Yücelmiş ve Cevat Dinç ile proje hakkında bilgi verdi.

Yüksek öğrenimin Tük insanı için giderek yaşamsal bir ihtiyaç haline geldiğini belirten Prof. Dr. Barkan, yüksek öğrenime girme aşamasından itibaren “psikolojik, zamansal ve emeksel yükü azaltmak için” bir süredir çalıştıklarını söyledi.

Prof. Dr. Barkan, bu çalışmalar sonucunda ÖSS'ye girecek adayların, sınavın simülasyonunu internet üzerinden uygulaması için internet sitesi hazırladıklarını, 14 Haziranda yapılacak ÖSS öncesi öğrencilerin “Sanal ÖSS” ile başarılarını ölçme imkanı bulacağını kaydetti. Projede öğrencilerin tıpkı gerçeğine katılıyormuş gibi belirlenen sürede soruları yanıtlayacağını bildiren Prof. Dr. Barkan şöyle devam etti:

“26, 27 ve 28 Mayısta Yaşar Üniversitesinin www.yasar.edu.tr web sitesi üzerinde yayında olacak sınavda öğrenciler bu tarihlerin birinde sınava katılarak, belirlenen sürede sorulara yanıt verecek. Sınavda yer alan soruların çözümleri ise 29, 30 ve 31 Mayısta sitede yer alacak. Hazırlanan görüntülü çözümlerle de öğrencilere değerlendirme fırsatı sunulacak. Proje ile geleceğin sınav sistemlerinin sanal ortamda yer almasının öngörüldüğü bir süreçte öncülük etmiş olacağız.” Dershane yöneticilerinden Tuğrul Yücelmiş de amaçlarının adayların sınavı, bire bir yaşama fırsatı bulması olduğunu söyledi. Sınava katılmak isteyenler siteye ücretsiz üye olacak, aldıkları şifre ile sınav heyecanı yaşayabilecek.

Etiketler :