Sandık kışlaya taşınmış ve

Sandık kışlaya taşınmış ve

Güneydoğu'da 90'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler davasına devam edildi.

İsmail Avcı'nın haberi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 17. duruşmada tanıklar dinlendi. Davanın 17. duruşmasına tanıklardan Adnan Şık'ın ifadeleri damgasını vurdu. Adnan Şık, Albay Cemal Temizöz'ün 1994'teki seçimlerde ilçe seçim kurulunu kışlaya taşıdığını, sandığa müdahale ederek oy sayma işlemi bitmeden sonucu ilan ettiğini açıkladı. Şık, şunları kaydetti: "Seçim döneminde ilçe seçim kurulu jandarmanın içine alınmıştı. Seçimden sonra sandıkların yarısı sayılmadan Temizöz 'Bu iş bitmiştir, Atağ seçimi kazanmıştır' diyerek, silahlarla kutlama yaptılar. Sandıklar, ilçe seçim kurulu yerine jandarmanın içine alındı. İkinci kez babam itiraz dilekçesi yazdı. Bunun üzerine Temizöz, babamı aradı, dilekçeyi verirse oğlu ya da yeğenlerini öldüreceğini söyledi. Babam da itiraz etmedi."

Adnan Şık, babasının 1994 yılında Cizre belediye başkanlığına adaylığını koyduğu için Albay Cemal Temizöz tarafından jandarma komutanlığına çağrılarak ölümle tehdit edildiğini açıkladı. Temizöz'ün çağrısı üzerine jandarmaya gittiğini belirten Şık, "Babam DYP'den adaylığını göstermişti. Babam üç dönem başkanlık yapmıştı. Bana babamın aday olmayacağını, olması halinde her türlü kötülüğü yapacaklarını, Kamil Atağ'ı seçtireceklerini söyledi. Bize yapacağı en küçük kötülüğün ise arazilerin ekilmesine engel olacağını, buna rağmen ekmemiz halinde operasyon bahanesiyle panzerlerle ekinlerini ezeceğini açıkça söyledi." şeklinde konuştu.

Karakolun yanındaki tarlalarında büyük su motorları olduğunu, bunların gece sökülüp götürüldüğünü anlatan Şık, korkudan savcılığa başvurmadığını dile getirdi. Şık, "Temizöz'ün o dönem ilçede hakimiyeti vardı. Hatta savcılar üzerinde bile etkisi vardı. Böyle bir durumda nasıl gidip savcılığa şikayet edebilirdik? Devletin gücünü kullanan Temizöz'ün bunları yaptığını bildiğimiz için daha fazla zarara uğramak istemedik. Zaten suç duyurusunda bulunsaydık da bir şey değişmeyecekti. Çünkü ilçede her şey onun istediği gibi oluyordu." dedi.

Zaman

Etiketler :