Sınırda çatışma!

Sınırda çatışma!

Şanlıurfa Suriye sınırımızda Suriyeli muhalifler ve Esed güçleri çatışıyor. Muhalifler sınırı ele geçirdi.

Şanlıurfa' nın Akçakale ilçesi' ne bir kaç yüz metre mesafedeki Tellebyad sınır kapısında muhalifler ile Suriye askerleri arasında şiddetli çatışma yaşanıyor

İki gündür devam eden çatışmalarda yaralanan çok sayıda kişi ile evlerini terkeden sivil vatandaşlar Türkiye ye sığındı. Bugün'de sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlayan çatışmalarda muhalifler Tellebyad sınır kapısını ele geçirmek için mücadeleye başladı. Sınır kapısındaki gümrük binası yoğun ateş altına alındı. Zaman zaman bombaların düştüğü binadan dumanların yükseldiği görülüyor.
 
OKULLAR TATİL EDİLDİ
 
Yetkililer Akçakale' deki vatandaşları evlerinin çatılarına çıkmamaları ve sınıra yakın yerlere gitmemeleri konusunda uyarırken ilçe merkezi ve ilçenin sınır hattındaki köy okullarında okullar çatışmalar nedeniyle 1 gün süreayle tatil edildi
 
ŞANLIURFA'DA 3 VATANDAŞ YARALANDI
 
Türkiye sınırındaki Tel Abyad Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için saldırı düzenleyen Özgür Suriye Ordusu ile Beşşar Esad 'a bağlı güçler arasında süren çatışmalarda seken kurşunlar Türkiye 'nin Suriye sınırındaki bazı evlere isabet etti.
 
Seken kurşunlardan hafif yaralanan Emine Emiroğlu (20), Fadile Bayat (24) ve kızı Medine Bayat (1) Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.