70 YILDA KÜRT KARDEŞLERİMİZE TÜRKÇE’Yİ ÖĞRETEMEDİK

70 YILDA KÜRT KARDEŞLERİMİZE TÜRKÇE’Yİ ÖĞRETEMEDİK

Şanlıurfa’da bulunan Bakan Çelik yaptığı açıklamada devlet olarak 70 yılda Kürt kardeşlerimize Türkçe’yi öğretemedik ama Somalililer 3 ayda Türkçe’yi öğrenmiş’dedi.

Somali’de yaşanan sefaletin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın bu ülkeye yaptığı ziyaretle birlikteTürkiye’nin çeşitli illerindeki özel okullarda burslu olarak eğitim görmeye başlayan Somali çocuklar üç ayda Türkçeyi çözdü. Bu arada İstiklal Marşı’nı bülbül gibi okuyorlar.

Şanlıurfa’da Özel Çağlayan Okullarında burslu olarak okuyan 10 Somalili kız örencinin çatır çatır Türkçe konuşması okulu ziyarete gelen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’i çok şaşırttı. Somalili Fatma Başi kürsüye çıktı ve üç ay içerisinde derdini anlatacak kadar Türkçe öğrendiğini herkese ispatladı.
Somalili öğrencinin konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Çelik, bu bölge 70 yıldır Kürt kökenli vatandaşlara devlet olarak Türkçe öğretemediklerinden dert yandı ve Somalili öğrencinin 3 ay içerisinde Türkçe öğrenmesini taktir etti.
 

70 YILDA KÜRT KARDEŞLERİMİZE TÜRKÇE’Yİ ÖĞRETEMEDİK AMA SOMALİLER 3 AYDA TÜRKÇE’Yİ ÇÖZDÜ
 

Bakan Çelik bu çerçevedeki konuşmasında şunları söyledi: Bu bölgelerde yaşayan insanımızın ana dili Kürtçe. Önemli bölümü vatandaşlarımızın. Ama biz bu kardeşlerimize 70 yılda devlet olarak Türkçe öğretemedik. Kendi ana dilleri konusunda da olmadık sorunlar yaşadık, yaşadılar. Ama Fatma üç ay gibi kısa bir sürede bu müesseselerde Türkçeyi öğrenmiş.
Şunu da belirtmeliyim ki bilgiyi kim kullanırsa bilgiyi kim üretirse, bilgiyi kim iyi kullanırsa,
Bilgiyi kim nitelikli insana dönüştürürse o ülkeler önde olan ülkeler olacaktır’ sanliurfa.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum