Şanlıurfa'da Şehit Evinde Yas!

Şanlıurfa'da Şehit Evinde Yas!

22 yaşındaki Şehit Jandarma Komando Er Ethem Okkay'ın evinde Kürtçe ağıtlar yükseldi...

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi kırsalında arazi taraması sırasında terör örgütü PKK tarafından kurulan pusuda şehit olan 13 askerden 22 yaşındaki Jandarma Komando Er Ethem Okkay'ın evinde Kürtçe ağıtlar yükseldi.

ABLADAN KÜRTÇE AĞIT

Şehit erin ablası İslim Kaya, Kürtçe 'Ez kurbana te bırayemin' (sana kurban olayım kardeşim) ağıt yaktı. Yakınları ise "Artık kardeş kardeşi vurmasın. Biz barış istiyoruz"dedi.

Silvan'da şehit düşen Jandarma Er Ethem Okkay'ın Şanlıurfa Eyyüpkent Mahallesi'ndeki baba ocağında Kürtçe ağıtlar yükseldi. Küçük yaşta babasını kaybettiği için dedesinin nüfusuna kayıtlı olan şehit er Ethem Okkay şehit olduğu haberini gece 02.30 sıralarında eve gelen rütbeli askerler tarafından verildi. Haber üzerine baygınlık geçiren ve komşularının yardımıyla sabahlayan abla İslim Kaya, acı haberi İzmir'e tarım işçisi olarak domates toplamaya giden anne Halime Okkay ile ağabeyi Hasan Okkay telefonla bilgi verdi.

'KARDEŞ KARDEŞİ VURUYOR, BU KANI DURDURUN'
Kürtçe ağıtların yükseldiği mevsimlik tarım işçisi şehit evinde toplanan kadınlar "Artık kardeş kardeşi vuruyor. Biz barış istiyoruz. Yeter artık bu kanı durdurun" diye tepki gösterdiler. Maddi durumları kötü olan şehit erin, ailesinin yaşadığı evin sıvasız olduğu küçük yaşata babasını kaybettiği bu yüzden dedesi üzerine nüfusa kaydı yapıldığı belirtildi.

Şehit erin cenazesinin ise Suruç ilçesine bağlı Payamlı Beldesi Olukluyani Köyü'nde akşam saatlerinde törenle toprağa verileceği öğrenildi
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.