Sarıgül: Baykal'ın yanındayım

Sarıgül: Baykal'ın yanındayım

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül: Deniz Bey'e büyük kalleşlik yapıldı, kendisinin yanındayım.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik 'kaset komplosuyla' ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Taraf Gazetesi'nden Rasim Ozan Kütahlı'ya konuşan Sarıgül, "Biz Anadolu çocuğuyuz. Deniz Bey'e büyük kalleşlik yapıldı. Ben bu konuda Deniz Bey'in yanındayım. Eski defterleri kapattık." şeklinde mesajlar verdi.

Baykal'la Sarıgül'ün hafta başında Angora'daki sürpriz görüşmesi CHP'de yankı buldu. Genel Sekreter Önder Sav, "Görüşmeyi anlamlı buluyorum." dedi. Siyasi kulisler hareketlenirken Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'ün bu sözleri, iddialara derinlik kazandırdı. Baykal da Kütahyalı'ya yaptığı açıklamada, "Güzel ve verimli bir sohbet oldu. Memnun kaldım." ifadelerini kullandı.

Taraf yazarı, köşesinde başka iddialara da yer verdi. Buna göre, Önder Sav, yakınlarına, "Bu partide Deniz Baykal'dan bir zerre iz kalmayacak, tüm Baykal kalıntılarını temizlemeliyiz." diyor. Bu çerçevede, yeni genel seçimlerde eski genel başkana yakın olan bütün milletvekilleri ve belediye başkanlarının tasfiye edileceği öne sürülüyor. Sav'ın, Sarıgül ve ekibini de partinin içinde istemediği belirtiliyor.

Etiketler :