Sarıgül CHP'ye katılmayacak

Sarıgül CHP'ye katılmayacak

CHP'ye 'değişim fırsatı' verme gerekçesiyle parti projesini rafa kaldıran TDH lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'ye katılmayacak.

Sarıgül, yeniden harekete geçmek için Kılıçdaroğlu rüzgârının dinmesini bekleyecek. TDH il başkanları ise şaşkın. Parti kurmaktan vazgeçme kararını kendilerinin de televizyondan öğrendiklerini belirten il başkanları yarın Ankara'da toplanarak ortak bir çıkış yolu belirleyecek.

Mustafa Sarıgül, hazırlıklarını sürdürdüğü parti kurma projesini sürpriz bir kararla erteledi. Yakın çevresi, Kılıçdaroğlu'na fırsat tanıma gerekçesiyle parti kurmaktan vazgeçtiğini açıklayan Sarıgül'ün siyasi çalışmalarını sürdüreceğini belirtiyor. TDH Genel Sekreteri Hasan Aydın, "Parti kurmadık ama çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Güçlenerek devam edeceğiz." diyor.

İLÇE BAŞKANLARI, SARIGÜL'ÜN KARARINI TV'DEN ÖĞRENDİ

Sarıgül'ün parti kurmaktan vazgeçmesi teşkilatında hayal kırıklığına sebep oldu. Ankara, Mersin ve Çanakkale başta olmak üzere birçok ilde teşkilat mensupları toplantılar düzenleyerek durum değerlendirmesi yaptı. Sarıgül'ün sürpriz kararını televizyondan öğrenen Ankara İl Teşkilatı Başkanı Durak Karabulut, "Biz 26 Haziran'da parti kurmayı hedefliyorduk. Ona göre teşkilatları oluşturduk. Partinin kurulmasını beklerken televizyondan bunun aksini öğrendik." diyerek şaşkınlığını dile getirdi. Yine de Sarıgül'ün kararına saygılı olduklarını belirten Karabulut, bundan sonraki gelişmeleri takip edeceklerini kaydetti. Karabulut, "Büyük bir kitle oluşturduk. Bu kitleye hadi dağılın diyemeyiz." ifadelerini kullandı. TDH Çanakkale İl Başkanı Tuygan Çelikoğlu, "Partinin ismi ve logosu il başkanları ve kuruculara tanıtıldı. Şölene 4 gün kala gelen Sarıgül'ün açıklaması çok büyük rahatsızlığa neden oldu." dedi. TDH Mersin İl Başkanı Mirza Turgut da, "Muhtemelen Türkiye'de siyaseti yeniden dizayn eden güçler bizim liderimizi de bir şekilde tehdit etti." değerlendirmesi yaptı. Eskişehir İl Başkanı Ahmet Adalı ise sert tepki göstererek, "Genel başkan kendi başına karar aldı. Kendi evladını satarsan başkasını hayli hayli satarsın." şeklinde konuştu.

Etiketler :