Sarıgül, deprem bakanlığı kuracak!

Sarıgül, deprem bakanlığı kuracak!

Sarıgül, ''İnşallah Deprem Bakanlığı kuracak ilk iktidar biz olacağız'' dedi.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri Mustafa Sarıgül, deprem bölgeleri ile ilgili özel çalışmalar yaptıklarını ve bütçeden deprem bölgelerine farklı finans ve kaynaklar aktaracaklarını belirterek, ''İnşallah Deprem Bakanlığı kuracak ilk iktidar biz olacağız'' dedi.

İncelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesi Elazığ'a gelen Sarıgül, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzincan'da defalarca deprem görmüş bir ailenin evladı olarak, depremin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini söyledi.

Can kayıplarının geri gelemeyeceğini, ancak mal kayıplarının geri gelebileceğini kaydeden Sarıgül, ''Üzüldüğüm bir konu var. Türkiye deprem kuşağında olmasına rağmen güzel Anadolu'muz da neden tedbirleri alınmıyor? Neden can kayıpları oluyor? Özelikle geçtiğimiz günlerde dünyanın farklı ülkelerinde buradan daha ağır şiddetli depremler olmasına rağmen can kayıp olmadı'' diye konuştu.

Türkiye'nin deprem kuşağında olan yerlerinin belli olduğunu ve bu bölgelerdeki evlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini vurgulayan TDH lideri Sarıgül, şöyle devam etti:

''Deprem bölgeleri ile ilgili özel çalışmalar yapmaktayız. Bütçeden deprem bölgelerine farklı finans ve kaynaklar aktaracağız. Ama en büyük arzumuz inşallah ve inşallah TDH iktidarın da deprem bakanlığı kuracak ilk iktidar biz olacağız. Bölgedeki vatandaşlarla görüşüp onlara kısmen de moral verip, onların sorunlarını bütün ulusa duyuracağız.''

Sarıgül, bir gazetecinin aynı bölgeye CHP lideri Deniz Baykal'ın da inceleme amacıyla ziyaretinin olduğunu ve bölgede karşılaşabilecekleri sorusunu ''Sayın Baykal'a da selamları iletin lütfen. Hoş geldiniz diyorum'' şeklinde yanıtladı.

Etiketler :