Sarıgül kararını verdi

Sarıgül kararını verdi

TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinden ayrılıp CHP'ye geçeceği söylentilerini cevapladı.

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinden ayrılıp Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) geçeceği söylentilerini Ümraniye'de parti binasının açılışı sonrasında gerçekleştirilen mitingde cevapladı.

Bazı çevrelerin, üzerine gelerek kendini yıpratmaya çalıştıklarını ve kendisini başka yerlere monte etmeye çalıştıklarını belirten Sarıgül, siyasi yolculuğuna kendi partisi olan TDH'den devam edeceğini ve kimseyi yarı yolda bırakmayacağını söyledi.

Türkiye'nin değişime hazır olduğunu belirten Sarıgül, bu değişimin lafla ya da başka birinin ağzıyla yapılamayacağını söyledi. Sarıgül, "Türkiye'de bu değişimi başkalarının himayesinde değiştiremezler. Bu değişimi başkalarına bağlı olanlar değiştiremez." dedi. Sarıgül, daha sonra toplanan partililere şunları sordu; "Değişime hazır mısınız? Kimsenin etkisi ve himayesinde olmadan Ankara'ya gitmeye hazır mısınız? Yolda gördüklerinizi değiştirmeye hazır mısınız? Peki üç gün ağladıktan sonra adam satacak mısınız? Delikanlı olacak mısınız? O halde ben de Türkiye için hazırım."

Başka partilerin de nihayet aştan ve işten bahsetmeye başladıklarını belirtene Mustafa Sarıgül, "Ötekimiz olmayacak demeye başladılar." dedi. Yürüyüşlerinin devam edeceğini belirten Sarıgül, "Türkiye Değişim Hareketi dimdik ayaktadır. Bazı çevreler üzerime gelerek beni yıldırmaya çalışıyorlar. Beni başka yerlere monte etmeye çalışıyorlar. Türkiye Değişim Hareketi bir yere sığmaz. Bizim siyaset anlayışımız, bize verilen görevi ve bize gönül bağlayanları yarı yolda bırakmak değildir." diye konuştu.

Konuşması sırasında miting alanının ön sıralarında bulunan bazı kadınların ellerini de öpen Sarıgül, siyasete başka bir kulvardan değil, Türkiye Değişim Hareketi'nden devam edeceğini ısrarla vurguladı.

Sarıgül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsmet İnönü'ye yönelik 'Hitler' benzetmesini de eleştirdi. Sarıgül, "Sayın Başbakan şunu iyi bilmeli ki, bu topraklardan Hitler çıkmaz, Mussolini çıkmaz, Stalin çıkmaz. Bu topraklardan Yunus Emre çıkar, Hacı Bektaş Veli çıkar, Mevlana çıkar. Bu topraklardan, faşist Hitler'e 'Bana çizmelerimi giydirtmeyin' diyen Mustafa Kemal çıkar" şeklinde konuştu.

Etiketler :