Sarıgül'den suikast iddiasına cevap

Sarıgül'den suikast iddiasına cevap

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklama yaptı

Sarıgül, 'Ben bu güne kadar siyasi mücadelemi dürüstçe yaptım. Önder Sav'ın açıklamalarını hayretle izledim. Pes doğrusu diyorum. Nisan ayındaki bir ihbar mektubunu neden bugün ortaya çıkardınız? Kasetlerin ortaya koyduğu çirkinlikleri benim adımı kullanarak silmeye çalışmaları gündem değiştirme çabasıdır' dedi.

CHP lideri Deniz Baykal'a suikast düzenleneceği ihbarını içeren mektupta adı geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, iddialar hakkında 'çirkin bir iftiradır, pazartesi günü hukuki mücadele başlatacağım' dedi.

Sarıgül şunları söyledi: 'Pazartesi günü hukuki süreç başlatacağım. Önder Sav aracılığıyla bir sürü iddialarda bulundular. Bütün davaları kazandık. Bu kez karşılaştığımız iftiralar için pes diyorum. Allah bizleri kuru iftiradan saklasın.Baykal'ın arkadaşlarını ne kadar isabetsiz seçtiğini kamuoyu gördü. Bu talihsiz açıklama son örneğidir. Başlarına taş düşse Sarıgül'den biliyorlar. Baykal'ın sağlığı benim için çok önemlidir. Yargıdan gerekli cevapları alacaklardır.

15-20 gün önce böyle bir ihbar gelmiş. O zaman niye ortaya çıkmadılar. Şerefli siyaset yapmak için yollardayız. Çamur at izi kalsın mantığıyla hareket etmeyeceğiz. Önder Sav'ı tebrik ediyorum. Oturmuş düşünmüş taşınmış. Ben ne yapabilirim. Ama korkunun ecele faydası yoktur. CHP'deki arkadaşlarımıza da Allah akıl fikir versin. Yıllardır neden iktidarda olamadıkları ortada. Esefle kınıyorum.

Ben bugüne kadar hiçbir rakibime çamur atarak bir adım atmadım. Her zaman mertçe mücadeleyi sevdim. Önder Sav'ın deli saçması olan bu açıklamalarını esefle kınıyorum. Başına taş düşse Sarıgül'den bilecekler. Gündemi değiştirmek istiyorlar. Baykal'ın sağlığı herkese lazım ama bana daha lazım. Sayın Önder Sav defalarca bu konuları konuştu. Defalarca mahkemeye gittik ve hep biz kazandık.

Bu olaya sadece "pes" diyorum. Ölüyü bıraktınız diriyi bıraktınız, bu işten nasıl çıkarız dediniz. Madem böyle bir şey vardı da neden o gün konuşmadın. Neden bugünü bekledin Sayın Sav. Baykal'a üzülüyorum. Arkadaşlarını yanlış seçiyor.

 

Etiketler :