Sarıgül'e sağ kolundan darbe

Sarıgül'e sağ kolundan darbe

Hikmet Çetin 'Genel Başkan olmayacağım' dedi, sağ kolu ise DP'ye geçti.

Dün İzmir'de çıkarma yapmaya çalışan Sarıgül'e ikinci şok İstanbul'dan geldi. Sarıgül'ün Beyoğlu Belediye Başkan Adayı yaptığı - Danışmanı Banu Dalaman Demokrat Parti'ye geçti. Hikmet Çetin 'Genel Başkan olmayacağım' dedi, sağ kolu ise DP'ye geçti.

 

Hikmet Çetin'i İzmir'de ''Genel Başkan'' olarak tanıtan Sarıgül, on dakika sonra yalanlandı. Hikmet Çetin, ''Hareketin içindeyim ama genel başkan olmayacağım'' dedi. TDH'ye genel başkan bulmakta zorluk çeken Sarıgül'e ikinci şok ise İstanbul'dan geldi. Sarıgül'ün Başdanışmanı Banu Dalaman Demokrat Parti'ye katıldı.

 

2009 yerel seçimlerinde Sarıgül'ün isteği üzerine DSP Beyoğlu Belediye Başkan adayı olan Banu Dalaman, Demokrat Parti Genel Başkan Danışmanı görevine getirildi.

 

Dalaman, bu sıfatıyla Demokrat Akademi’yi oluşturarak partinin ArGe çalışmalarını Türkiye’nin dört bir yanına yaymayı hedefliyor.

 

Demokrat Parti’nin kurucuları arasında yer alan Ahmet Veral’ın torunuolan Banu Dalaman, daha önce Mustafa Sarıgül’ün siyasi danışmanlığı yapmış ve adı Türkiye Değişim Hareketi’nin kurucuları arasında geçmişti.

 

DP’de görevine başlayan Banu Dalaman konuyla ilgili açıklamasında şöyle dedi:

 

“Ülkemizin ve siyasetinin birliğe ihtiyacı olduğu, süregelen çatışma kültürünü daha da kızıştıracak bölünmelerden kaçınmamız gereken bu günlerde, yenilenen, genç ve dinamik kadrosuyla alternatif olacak Demokrat Parti’de siyaset yapma kararı aldım.

 

Malum olduğu üzere, Demokrat Parti, öteden beri demokrasinin yerleşmesi, güçlenmesi ve milli iradenin temsili noktasında uygulayıcı olmuş ve güçlenen Türkiye’ye tecrübesiyle rehberlik etmiştir. Şüphe yok ki, Demokrat Parti hem ulusal hem de uluslararası arenada Türkiye’yi layıkıyla temsil edecek kadroları yeniden bir araya getirmekte ve insan odaklı siyaset anlayışıyla halkımızın yeni umudu olmaktadır. Türkiye’nin geçtiği bu hassas dönemde Genel Başkanımız Sayın Hüsamettin Cindoruk’un yapıcı bilgeliği ve yol gösteren deneyimli liderliğine Türkiye’nin her zamandan daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

Etiketler :