Sarıkamış Şehitleri Beykoz’da 5 Dilde Ağıtlarla Anıldı

Sarıkamış Şehitleri Beykoz’da 5 Dilde Ağıtlarla Anıldı

Beykoz Belediyesi, Sarıkamış Harekâtı’nın 97.yılı dolayısıyla anma programı düzenledi. Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde yapılan programda, 90 bin şehit, 5 dilde ağıtlarla anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ve tarihi fotoğrafların yer aldığı belgesel ile devam eden  programın açış konuşmasını Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptı. Sarıkamış Harekâtının gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılması gerektiğini belirten Çelikbilek,” Bugün donarak şehit olan 90 bin askerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz de, Çanakkale Zaferini, Kurtuluş Savaşını ve Sarıkamış Harekâtını asla unutmamalı.  Bu tür etkinlikleri her yıl bu amaçla gerçekleştiriyoruz. 90 bin şehidimiz arasında Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Gürcü ve Arnavutlar yer alıyordu. Hepsi de ortak bir amaç, ortak bir dava için harekâta katıldılar. Programa duyarlılık gösteren tüm Beykozlu kardeşlerime özellikle teşekkür ediyorum. Ocak ayında yapılacak anma programına katılmak isteyen vatandaşlarımızı Sarıkamış’a götüreceğiz.” diyerek tüm şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını belirtti.

 

Kurtuluş Savaşı’nın önemli komutanlarından Kazım Karabekir Paşa’nın küçük kızı Timsal Karabekir de programa onur konuğu olarak katılarak, babasından dinlediği hatıraları paylaştı. AK Parti İlçe Başkanı Adem Sefer, Belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Beykozlu’nun katıldığı programda Türk Halk Müziği Sanatçısı Recep Ergül, Bayar Şahin, Şahin Arıkan ve Gülseven Medar Sarıkamış’la ilgili ağıt ve türküleri seslendirdi.

sarikamis.jpg

Ünlü Sanatçı Hasan Cihat Örter’in de katıldığı program, sema gösterisi ve çiçek takdimi ile sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.