'Sarışın' polemiğinde son perde

'Sarışın' polemiğinde son perde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile söz düellosuna giren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, yarın Türkiye'ye gelecek. Yolculuk öncesi Gökçek ile görüşüp görüşmeyeceği sorulan Harf, "Sanmıyorum, farklı seviyeler" yanıtını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf arasındaki "sarışın" polemiğinde yeni yeni bir aşamaya gelindi. NATO toplantısı için Türkiye'ye gelecek olan Harf'e Gökçek'le görüşüp görüşmeyeceği soruldu. Gökçek'in "sarışın" dediği Harf yanıt verdi: "NATO toplantısı için geliyorum. Seviyeler farklı..."

 

Gökçek ile Harf arasındaki polemik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'nın attığı bir tweet ile başlamıştı. Gökçek, Baltimore'daki polis şiddetinden bahsettiği tweet'inde, Harf'e hitaben 'Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye yazmıştı. Harf da günlük basın toplantısında, "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum" demişti.

 

 

'GÖRÜŞECEĞİM SANMIYORUM'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin heyetinde yarın Türkiye'ye gelecek olan Harf'e, Gökçek'le yaşadığı "sarışın" polemiği hatırlatılarak, "Kendisiyle görüşecek misiniz" sorusu yöneltildi. Soruya, "Hâlâ bu konuyla ilgilenenlerin olması benim açımdan sürpriz oldu" diye yanıtlayan Harf, "Açıkçası, görüşeceğimi sanmıyorum. NATO müttefiklerimiz ile görüşmek üzere gidiyoruz. Ankara Belediye Başkanı'nın bu görüşmelerin bir parçası olduğunu düşünmüyorum. Farklı seviyeler."

 

Kaynak: Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.