"Yasa ayrımcı, eşit değil!"

"Yasa ayrımcı, eşit değil!"

Sarkozy ile soykırım yasasından sonra ilk kez yüz yüze gelen Türk vatandaşı Demiryürek, Sarkozy'e sitem etti.

Sarkozy'nin, yasanın kabulünden sonra görüştüğü ilk Türk vatandaşı olan Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Demiryürek, Türk kökenli Fransızların sitemini iletti.

Fransa Senatosu'nda kabul edilen Ermeni yasasının ardından Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin görüştüğü ilk Türk vatandaşı olan Fransa İslam Konseyi Başkan Yardımcısı Haydar Demiryürek, bu ülkede yaşayan Türk kökenli Fransızların sitemini iletti.

TÜRKLERİN SİTEMİNİ İLETTİK

Demiryürek görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, 'Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin, geleneksel yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Fransa İslam Konseyi üyelerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kabul etti. Görüşmenini ardından ben kendisine bu ülkede yaşayan Türk kökenli Fransızların üzüntüsü ve hayal kırıklığını ilettim' dedi.

'Sarkozy'ye bu yasanın anayasa ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu söyledim' diyen Demiryürek, 'Türk kökenli Fransızların bu yasayı eşit bulmadıkları, ayırımcı buldukları yolundaki şikayetleri de ilettiğini' söyledi.

Sarkozy'nin kendisini dikkatle dinlediğini kaydeden Demiryürek, Cumhurbaşkanının, bu konuyu ayrıntılı bir şekilde görüşmek ve Türklerin görüşlerini dinlemek üzerece randevu vereceği sözünü verdiğini ifade etti.

Fransa İslam Konseyi'nin kuruluşundan bu yana yönetim kadrosunda görev yapan Demiryürek, aydın, ılımlı ve diyaloğa açık tavrıyla, Fransa'daki çeşitli ülkelerden gelen Müslümanların temsilcileri tarafından yakından tanınıyor ve seviliyor Bir dönem adı Fransa İslam Konseyi Başkanlığı için geçen Demiryürek, Fransa'da sayıca daha fazla olan Cezayir, Tunuslu, Faslı delegelerin son anda Faslı aday üzerinde anlaşması üzerine, başkanlık yerine başkan yardımcılığı görevine seçilmişti. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.