Sarkozy işçi bayramında işçilere çattı

Sarkozy işçi bayramında işçilere çattı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda, cumhurbaşkanlığı seçimi için yaptığı mitingde ülkedeki işçi sendikalarına sert eleştiriler yöneltti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi Paris'in Trocadero semtinde miting düzenleyen Sarkozy, ''Sendikalar, kırmızı bayraklarınızı indirin, artık Fransa için hizmet edin'' dedi.

Sendikaların rolünün siyaset ve ideoloji yapmak olmadığını ifade eden Sarkozy, ''Sizin göreviniz çalışanların çıkarına hizmet etmektir. Siz, krizden hiçbir çaba göstermeden çıkacağınızı düşünüyorsunuz, yalan söylüyorsunuz'' dedi.

Yeni bir sosyal model önerdiği Fransa'nın, ''İspanya ve Yunanistan'' gibi bir kriz yaşamasını istemediğini ifade eden Sarkozy, önerdiği yeni modelin, çalışanın emeğinin hakkını almasını güvence altına alacağı taahhüdünde bulundu.

-''Ülkede çok fazla yabancı göçmen var''-

Öte yandan, Sarkozy, RMC Radyosu'nun sorularını da yanıtladı. Ülkede çok fazla olan yabancı göçmenlerin uyumu konusunda önemli sorunlar yaşandığını anlatan Sarkozy, şöyle konuştu:

''Bizim entegrasyon sistemimiz iyi çalışmıyor. Daha önce ülkemize gelen göçmenlerin topluma uyumu konusunda başarı sağladık. Ancak çok fazla göçmen geldiği için onların başarılı bir şekilde uyumunu sağlayamıyoruz. Entegrasyon sistemimiz felce uğradı. Göçün tamamen durdurulmasını savunmuyorum. Ülkeye davet ettiğimiz göçmenlerin sorunlarını çözmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aksi taktirde onların topluma uyumunu sağlayamayız.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.