Libya ordusunu Türkiye eğitecek

Libya ordusunu Türkiye eğitecek

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Abdülcelil: ''Libya ordusunun Türkiye'de eğitim alabilmesi için mutabakata vardık''

-''Seyfülislam Kaddafi, Libya'da başkent Trablus'ta yargılanacak''
 
Libya Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil, ''Libya ordusunun Türkiye'de eğitim alabilmesi için mutabakata vardık'' dedi.
 
Abdülcelil, Zilitan'daki temasları sırasında AA muhabirine, Türkiye'deki temasları ve Libya'da yaşanan geçiş dönemiyle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Geçen hafta İstanbul'a gittiğini hatırlatan Abdülcelil, Muammer Kaddafi iktidarına karşı yaşanan çatışmalarda yaralanan ve tedavilerine Türkiye'de devam edilen, ''Özgürlük savaşçıları''nı ziyaret etme fırsatı da bulduğunu belirtti.
 
Yaralıların durumu hakkında bilgi aldığını ve kendileriyle görüştüğünü anlatan Abdülcelil, ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da geçmiş olsun dileklerini ilettiğini ifade etti.
 
Erdoğan'ı, sağlıklı bir şekilde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Abdülcelil, ''Başbakan Erdoğan ile bazı konularda görüşme fırsatı bulduk. Libya ordusunun Türkiye'de eğitim alabilmesi için mutabakata vardık. Bu arada düzenli orduya geçiş için de çalışmalarımız sürüyor. Savunma Bakanımız Usame El Cuvali başkanlığında yürütülen çalışmalar gelecek hafta kamuoyuna duyurulacak'' diye konuştu.
 
-Seyfülislam Kaddafi'nin yargılanması
 
Mustafa Abdülcelil, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, 19 Kasım'da ülkenin güneyinde yakalanan oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yargılanma süreci ve Kaddafi döneminin askerlerinin serbest bırakılıp bırakılmayacağıyla ilgili soruları da cevaplandırdı.
 
UGK Başkanı Abdülcelil, ''Seyfülislam Kaddafi, Libya'da başkent Trablus'ta yargılanacak'' dedi.
 
Hapishanede olan Kaddafi döneminin askerlerinin de serbest bırakılacağını yineleyen Abdülcelil, ''Fakat adam öldürme, tecavüz, hırsızlık gibi suçları işlemiş olanlar cezalarını çekecek'' şeklinde konuştu.
 
Muammer Kaddafi iktidarına karşı başlatılan isyan sırasında kapatılan Tunus sınırındaki kapıların birkaç gün önce açıldığına işaret eden Abdülcelil, şu anda her şeyin kontrol altında olduğunu ve herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.
 
Mustafa Abdülcelil, dileyenin Tunus sınırındaki hareketliliği gözlemleyebileceğini kaydetti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.