Sarraf'ın uçağına ve yatına el konuldu

Sarraf'ın uçağına ve yatına el konuldu

Sarraf'ın 7 milyon Euro değerindeki lüks yatı ile MNG Jet hangarında bulunan Challenger 300 tipi uçağına İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığıtarafından Rıza Sarraf'ın Türkiye’deki tüm mal varlığına el konulmuştu. Sarraf'ın Bodrum'da bulunan Malta bayraklı 7 milyon Euro değerindeki lüks teknesi içinde işlem başlatıldığı öğrenildi. Yaklaşık 1.5 yıldır tersanede bekleyen lüks yat ile ilgili Ankara ile resmi yazışma yapıldığı bildirildi. Bodrum Liman Başkanlığına yazının ulaşmasının ardından “60 years” isimli lüks yata da el konulacağı öğrenildi. Lüks teknenin ardından savcılık Sarraf'ın sahip olduğu ARE Havacılık şirketine ait iş jetine de İstanbul Atatürk Havalimanı'nda el koydu.

MNG Jet hangarında bulunan ve 58 milyon dolar değerindeki Challenger 300 tipi uçağın en son 30 Kasım 2017 tarihinde uçtuğu belirtildi. Halen ABD'de yargılanan Sarraf'ın tüm şirketlerine 1 Aralık'ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında el koyma kararı alınmıştı. Karardan 7 gün sonra yetkililer Atatürk Havalimanı Genel Apronu'ndaki MNG Jet'e ait hangara geldi. Uçağa el konuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.