Savaş geri geldi: 8 ölü

Savaş geri geldi: 8 ölü

Çeçenistan'ın Başkenti Grozni'de Arka Arakaya Dört Ayrı Patlama Meydana Geldi.

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin başkenti Grozni'de arka arakaya dört ayrı patlama meydana geldi.
Grozni'de öğle saatlerinde meydana gelen patlamaları bisiklet kullanan intihar eylemcilerinin yaptığı bildirildi. Patlamalarda ilk belirlemelere göre dört intihar eylemcisi ile birlikte dört güvenlik görevlisinin öldüğü belirtildi. Olaylarda iki kişinin de yaralandığı kaydediliyor.

Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin, Interfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, Grozni'de meydana gelen patlamalarda dört polisin hayatını kaybettiğini ifade etti. Savcılığın Çeçenistan bölge yetkilisi de ajansa yaptığı açıklamada, dört ayrı bölgede meydana gelen patlamada en az dört polisin öldüğünü doğruladı.

Markin, "Patlamaların Pervomayski, Bogdan Hmelnitski, ve Jukovski sokakları ile Oktyabrski bölgesinde meydana geldiğine ilişkin bilgi edindik. Tüm patlamaları bisikletlerde hareket eden intihar eylemcileri gerçekleştirdi. Pervomayski sokağında iki polis, Hmelnitski sokağında da iki polis öldü. Bir polis de yaralandı. Diğer patlamalarda ölen ya da yaralananlarla ilgili henüz bilgi yok." dedi.

Etiketler :