Savcı Kiraz’ın eşi son akşamı anlattı

Savcı Kiraz’ın eşi son akşamı anlattı

İstanbul Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Kiraz’ın hâkim eşi Yasemin Kiraz; eşi ile geçirdiği son akşamı anlattı.

Kiraz meslektaşlarına o gece Çanakkale’yi anlatan “Son Mektup” filmini izlediklerini söyledi ve ekledi: Eşim çıkışta ‘Allah bize de böyle şehit olmayı nasip etsin’ demişti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde iki terörist tarafından rehin alındıktan sonra şehit edildi. Tüm Türkiye ardından gözyaşı döktü ama ateş yine düştüğü yeri, ailesinin, yakınlarının en fazla da eşi ve iki çocuğunun yüreğini yaktı.

Savcı Kiraz ile hâkim eşi Yasemin Kiraz 10 ay önce, geçen haziran ayında HSYK’nın yaz kararnamesiyle Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na atandı. Yasemin Kiraz icra mahkemelerinde göreve başlarken, Mehmet Selim Kiraz da Memur Suçları Bürosu’nda görev aldı. Berkin Elvan’ın dosyasına bakan 5’inci savcı olan Kiraz, soruşturması ile binlerce polis arasından şüpheli sayısını üçe düşürdü.

Arkadaşlarına sık sık “üzerinde büyük bir yük olduğunu” dile getirdiği öğrenilen Savcı Kiraz, 31 Mart Salı günü DHKP-C’li teröristler tarafından rehin alındı. 7 saat 50 dakika sonunda da şehit edildi.

‘HİSSETTİM’

Eşinin rehin alındığı saatlerde adliyede olan Hâkim Yasemin Kiraz o anları; taziye için kendisini evinde ziyaret eden meslektaşları ile paylaştı. Rehin alma olayını haber aldığında, teröristlerin eylem yapıp, gideceklerini zannettiğini söyleyen Hâkim Kiraz, olayı takip ederken öğlen namazını kaçırdığını, müzakerelerin uzaması üzerine ikindi namazını kıldığını ardından da Yasin-i Şerif ve Kuran okumaya başladığını aktardı. Kendisiyle birlikte yanında bulunan arkadaşlarının da dualar ettiğini söyleyen Kiraz, “Şehit olduğu anı hissettim” dedi.

Eşiyle birlikte olaydan bir gece önce Çanakkale Zaferi’ni konu alan “Son Mektup” isimli filmi izlediklerini ve filmden çok etkilendiklerini de anlatan Hâkim Kiraz eşinin çıkışta kendisine “Allah’ım bize de böyle şehit olmayı nasip etsin” dediğini söyledi. Taziyeye giden meslektaşları Hâkim Yasemin Kiraz’ın çok metanetli olduğunu aktardı.

Kaynak : Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.