Savcılardan iddianame hamlesi

Savcılardan iddianame hamlesi

Savcıların MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yakalama kararı verilen MİT eski müsteşarı Emre Taner, müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve görevli iki MİT mensubu ile ilgili iddianame hazırlığına girdikleri iddia edildi.

Savcılar, MİT ile restleşmede geri adım atmadıklarını gösterdi. Başsavcı Vekili Seçen, "Bazı görevlilerin eylemlere yardım ettiğine dair şüpheler var" derken, savcıların MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yakalama kararı verilen MİT eski müsteşarı Emre Taner, müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve görevli iki MİT mensubu ile ilgili iddianame hazırlığına girdikleri iddia edildi.
 
İstanbul’da KCK soruşturmasını yürüten ve bu kapsamda MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı ifadeye çağıran Özel Yetkili Savcı Sadrettin Sarıkaya’ya görevden el çektirilmesi de MİT-yargı restleşmesini durdurmadı. Hükümetin MİT Yasası’nda değişikliğe hazırlandığı bir süreçte İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen, gerilimi tırmandıran altı maddelik bir açıklama yayımladı. Seçen, “Bazı devlet görevlileri görevinin dışına çıkarak örgütün eylemlerini gerçekleştirilmesine yardım ettiklerine dair güçlü deliller var” dedi. Seçen’in açıklamasında, önceki gün savcının yasayı yanlış yorumladığını, MİT’in görevini yaptığını söyleyen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a da yanıt niteliğinde dikkat çekici cümleler yer aldı.
 
İddİaname İddİası
 
Savcıların MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile yakalama kararı verilen MİT eski müsteşarı Emre Taner, müsteşar Yardımcısı Afet Güneş ve görevli iki MİT mensubu ile ilgili iddianame hazırlığına girdikleri iddia edildi. İddianamenin hazırlanması halinde sanıklarla ilgili suçlamalara ve ele geçirildiği belirtilen güçlü delillere yer verilebileceği, iddianameyi mahkemenin kabul etmesi halinde ise tüm belgeler alenileşebileceği belirtiliyor.
 
Kaynak: İSMAİL SAĞIROĞLU / RADİKAL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.