Savcı Sayan: Esed'i davet et

Savcı Sayan: Esed'i davet et

AK Parti İzmir adayı Savcı Sayan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir tavsiyede bulundu.

Ülkehaber'in haberine göre; AK Parti İzmir adayı Savcı Sayan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Merkez Türkiye Projesi"ni, 'Kemal Bey'in kendisi bizzat projedir' sözleriyle değerlendirirken, 'Kılıçdaroğlu da Esed'i davet etsin' dedi.

-İzmirli seçmenin size oy vermesi için bize 3 neden sayabilir misiniz?

İzmirli seçmen bana neden oy verecek;

Birincisi; Ben onlara çalışmayı çok istiyorum. Onlarda benim çalışkan olduğumu biliyorlar, bu anlamda bana oy vermeleri gerekiyor. 
İkincisi; AK Parti'nin elini değdiği yerin güzelleştiğini herkes biliyor. Dolayısıyla AK Parti'ye oy vermek de İzmirliye büyük bir hizmet kazandıracaklar.

Üçüncüsü de; İzmir'den CHP'yi kurtarmak istiyorlarsa, Kemal Kılıçdaroğlu gibi bir baş ağrısını göndermeleri lazım. 
Dolayısıyla bir taşla üç kuş vurabilirler, hizmet için benim gibi onları gerçekten anlayabilecek bir vekil adayını seçerler ve CHP'yi de kurtarırlar.

- İzmir şu anki görünümüyle bir Büyükşehir imajı çiziyor mu?

İzmir şu andaki görüntüsüyle bırakın bir büyükşehir imajını küçük bir Anadolu şehrini bile andırmıyor. Tamamen çarpık, Bangladeş'e benzeyen bir köy görüntüsü veriyor. Tamamen bir köy havasında, Kordon ve Alsancak dışındaki diğer yerlerin hepsini unutmuşlar. İzmir'i sadece oralardan ibaret sayıyorlar. Dolayısıyla İzmir'in arka sokaklarında insanlar büyük bir ızdırap, büyük zulüm altında.

- Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ‘Merkez Türkiye Projesi'ni açıkladı. Anlaşılan o ki, kendi seçmeninden de beklediği ilgiyi göremedi. Siz bu projeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kemal Bey'in projesi diye bir şey yoktur. ‘Yüzyılın Projesi' Kemal Bey'in kendisidir. Çünkü siz, gidip SSK'yı batıracaksınız, Bağ-kur'u batıracaksınız sonra Ecevit'e gideceksiniz, Ecevit sizi milletvekili yapmayacak ve sonrasında Tansu Çiller'e gideceksiniz sizi milletvekili yapmayacak. Sonra atatürk'ğn koltuğuna oturup paralel yapıyla iş tutacaksınız, Kemal Derviş'le iş tutacaksınız. Atatürk'ün koltuğunda oturan lider olarak ülkeyi uluslararası güçlerin odağı yapmak için politikalar üreteceksiniz. Bana göre yüzyılın projesi Kemal Bey'dir. Türkiye'ye dayatılan yüzyılın projesi Kemal Bey'in ta' kendisidir.

HERKES KENDİSİNE YAKIŞANI YAPAR

- AK Parti Tunus lideri Gannuşi'yi mitingine davet ederek yeni bir akım başlattı. HDP'de Yunanistan'dan Syriza partisinin başkanını değil ama Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısını Demirtaş'ın İzmir mitingine davet etti. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Herkes kendisine yakışanı yapar, herkes kendisine yakışan şekilde misafir davet eder. Türkiye'nin geleneği ile göreneği ile örtüşmeyen, Türkiye'ye düşmanlık yapan insanların davet etmenin ülkeye yarar getirmeyeceğini herkes bilmeli. Hem Türkiye partisi olacağım diyeceksin hem de Türkiye'nin milli duygularını savunacağım, Türkiye'nin milli hedeflerine ulaşması için siyaset yapacağım diyeceksiniz; hem de kendi mitinginize ülkeye yıllardır düşmanlık besleyen Yunanistan Başbakan'ını davet edeceksiniz. Bu çok büyük çelişki, Sayın Erdoğan ve Sayın Davutoğlu hep Türkiye'ye yakın ülkelerin başbakanlarını davet ederdi. Türkiye'nin geleneği ve göreneği ile örtüşen isimleri çağırırlardı. Bence bu aradaki fark AK Parti'ye oy vermek için yeterlidir.

KILIÇDAROĞLU ESED'İ DAVET ETSİN

Kılıçdaroğlu'nun mitingine kimi davet etmesini önerirsiniz?

Kılıçdaroğlu'nun mitingine gelebilecek bir lider tahmin etmiyorum. Çünkü, kimse Kılıçdaroğlu'nu bir genel başkan olarak görmüyor. Kendisini bir proje adamı olarak gördükleri için ben herhangi bir insanın Kılıçdaroğlu'nun mitingine geleceğine ihtimal vermiyorum. Fakat, gönlümden geçen sanırım onun da gönlünden geçiyor, Beşer Esed'i davet etmesidir. Esed, Kılıçdaroğlu'nun mitingine çok uyar. Özellikle Kılıçdaroğlu bu daveti yapmalıdır. Üç yüz bin kişiyi nasıl öldürdün, altı milyon kişiyi nasıl sürdün, gel buradakileri de al götür onları da öldür diye davet ederse çok iyi olur.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.