Saygısız tiyatrocunun dosyası kabarık

Saygısız tiyatrocunun dosyası kabarık

'Genç Osman' adlı oyunu izlemeye giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'a hakaret eden tiyatrocu Tolga Tuncer'in vukuatları bitmiyor.

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 'Olay Başbakan'ın kızıyla sınırlı değil' açıklamasının ardındaki gerçekler ortaya çıkıyor. İş dışında başörtülü olan Dr. Nilgün Yıldız ve kızı Zeynep Yıldız da Tuncer'in hakaretleriyle mağdur olmuş. Genç Osman'ı izlemek için ön sıralardan bilet aldıklarını söyleyen Yıldız olayı şöyle anlatıyor: "Oyuncu yanımıza gelerek 'horlama taklidi' yaptı. Ben uyumuyorum diye kendimi savundum. O da 'Ne oldu? Daha ilk yarıdayız. İkinci yarı var.' diye karşılık verdi. Seyirciye kızımı ve beni gösterip alkış istedi. Tüm salon bu komutu yerine getirince, biz de salonu terk ettik. Tuncer, yine seyirciye dönerek, 'Bu sefer de bana alkış.' dedi." Tavırlarıyla özellikle başörtülü seyircilere salonu terk ettiren oyuncunun bazı seyircilere ise sıcak davrandığı ortaya çıktı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Mustafa Balbay, ilk gözaltının ardından serbest bırakıldığında oyunu izlemeye gitmiş. O gün Balbay'la aynı salonda olan Ahmet Duruk, "Tuncer, 'Aramızda soylu ve boylu kişiler var' diyerek Balbay'ı selamladı. Elindeki boş kadehi Balbay'a uzattı." diyor.

Etimesgut Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Nilgün Yıldız, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne e-posta yolu ile şikâyette bulunduklarını anlatıyor. Yıldız, yaklaşık 2 hafta sonra kendisini arayan Devlet Tiyatroları yetkilisinin, "Böyle durumlar tiyatroda olabilir ama şikâyetinizi sürdürmek isterseniz bir dilekçe yazın." dediğini ancak dilekçe vermediğini aktarıyor.

Tuncer: Seyirciyle göz teması kurup oyuna çekerim

Devlet Tiyatroları (DT) sanatçısı Tolga Tuncer ise dün ilk kez açıklama yaptı. Oyundaki söz konusu davranışının, bir yanlış anlamadan kaynaklandığını söyleyen Tuncer, "Çünkü ben bu oyunu bugüne kadar her oynayışımda ulaşabildiğim seyircilerle göz teması kurup onları da oyunun içine çekebilmek için oyunculuğun araçları olan jest, mimik, vücut dili gibi temel unsurları sürekli kullandım. Anladığım kadarıyla böyle bir oynayış biçiminin oluşturduğu algılama, amacından farklı biçimde değerlendirilmiştir.'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.