Satranç SBS şampiyonu yaptı

Satranç SBS şampiyonu yaptı

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) Türkiye Birincisi, TED Mersin Özel İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Nezihe Ezgi Menzi(14), başarısının sırrının satrançta gizli olduğunu söyledi.

 

 

 

41 yaşındaki Ziraat Mühendisi Bilge Menzi ve 45 yaşındaki Endüstri Mühendisi Mehmet Menzi'nin 2 çocuğundan en büyüğü olan Nezihe Ezgi Menzi, SBS Türkiye birincisi olduğunu, 2012 Türkiye İş Bankası Ligi müsabakalarına katılmak için geldiği Konya'da otel odasında öğrendi. Geçen yıl satrançta Avrupa 2'ncisi olması nedeniyle hak ettiği ek puanında eklenmesiyle SBS'den 507.424 puan alarak Türkiye birincisi olduğunu belirten Menzi, sevinçli haberi yatağına uzanıp, uyumak istediği sırada cep telefonuna gelen mesajla öğrendiğini söyledi. Yaşadığı anı anlatan Menzi, şunları söyledi: " Cep telefonuma mesaj geldi. Sosyal paylaşım sitesi facebooktan bir arkadaşımın gönderdiğini sandım. Ama mesaja baktığımda dershanedeki öğretmenlerimden biri ismimin TV'lerde SBS Türkiye birincisi olarak yer aldığını söyledi. Birden yataktan fırlayıp, televizyonu açtım ve birinci olduğumu öğrendim."

 

 

Sevincini, uyuyan annesi Bilge Menzi'yi uyandırıp, sarılarak paylaştığını belirten Menzi, SBS'ye bu yıl tam olarak çalışamadığını ifade etti.

 

 

BAŞARININ SIRRI SATRANÇ

 

 

8 yaşında satranca başladığını ve şu an milli takım oyuncusu olduğunu kaydeden Nezihe Ezgi Menzi, satranç da Türkiye ve Avrupa'da önemli derecelerinin olduğunu ifade etti. Satrancın ders çalışmasına olumlu etkisinin olduğunu vurgulayan Menzi, sözlerin şöyle sürdürdü:

 

 

"Satranç, sana nasıl düşünmen ve davranman gerektiğini öğretiyor. Olaylara düz mantıkla bakmıyorum. Farklı yönlerini ele alarak bakıyorum. Bunları hepsi benim hesaplamamı, daha hızlı düşünüp, yorum yapmamı geliştiriyor. Sınavda da bunun çok faydasını gördüm."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.