SBS'de hatalı işaretleme yapanlara müjde

SBS'de hatalı işaretleme yapanlara müjde

MEB, öğrencilerin velilerinin, dilekçe ile başvurmaları halinde değerlendirme işleminin bir defaya mahsus dilekçede belirtilen yabancı dile göre yapılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada; Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi kapsamında 8'inci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'nın 5 Haziran Cumartesi, 7'nci sınıflar Seviye Belirleme Sınavı'nın 6 Haziran Pazar günü yapıldığı hatırlatıldı.

SBS e- Başvuru Kılavuzunda, 'Öğrenci, 2 yabancı dil eğitimi zorunlu olan okullarda öğrenim görüyorsa velinin okul müdürlüğüne verdiği dilekçede talep ettiği dile ait testleri çözecektir. Okul müdürlüğü velinin bu isteğini e-Okul sistemine işleyecektir.' hükmü yer almasına rağmen; bazı öğrencilerin e-Okul sitemine işlenmiş olan dilden başka bir dile ait testleri işaretlediklerinin tespit edildiği belirtidi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Bu sebeple de mağdur duruma düştükleri yönünde yazılı ve görsel basında çeşitli haberler yer almıştır. e-Başvuru Kılavuzu, sınav başvurularından önce yayına konmuş olup, başvuru esaslarını ve sınav uygulamalarını ihtiva etmektedir. Yönetici, öğretmen ve velilerimizin kılavuzu mutlaka okumaları ve öğrencilerimizi buna göre yönlendirmeleri genelge ve duyurularla da hatırlatılmıştır. Buna rağmen farklı bir yabancı dile ait cevapları işaretleyen öğrencilerin velilerinin, Bakanlığımız Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne ait (0312) 223 87 36, (0312) 223 22 26 veya (0312) 499 42 04 numaralı fakslara durumlarını bildirir dilekçelerini 11 Haziran 2010 mesai bitimine kadar iletmeleri halinde değerlendirme işlemi bir defaya mahsus dilekçede belirtilen yabancı dile göre yapılacaktır."

Etiketler :