221 Türk'ü diri diri yakmak istedi

221 Türk'ü diri diri yakmak istedi

Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde bir Türk'e ait kafenin kundaklanması sonucu 16 kişi yaralandı. Polis sözcüsü, Alman zanlının benzin dökerek binayı içindekilerle birlikte yakmaya çalıştığını açıkladı

Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde bir Türk'e ait kafenin kundaklanması sonucu 16 kişi yaralandı. "Alman- Türk Kültür Evi" adını taşıyan, Ağrılı Bülent Çelik'e ait kafenin kundaklanmasıyla ilgili bir Alman zanlı yakalandı. İtzehoe polisi sözcüsü, yaptığı açıklamada, üç katlı binanın en alt katında bulunan Türk kafesinin tümüyle yandığını, Alman zanlının benzin dökerek binayı içindekilerle birlikte yakmaya çalıştığını belirtti. Sözcü, saldırganın olay sırasında alkollü olduğunun belirlendiğini de ifade etti. Tutuklanması için mahkemeye sevk edilen 41 yaşındaki zanlının, kundaklama olayını ırkçı nedenlerden dolayı yaptığının tahmin edilmediğini kaydeden sözcü, zanlının daha önce çok gürültü olduğu gerekçesiyle polise şikayette bulunduğunu bildirdi.

YABANCI DÜŞMANLIĞI
Kafenin sahibi Çelik ise , olayın yabancı düşmanlığından kaynaklandığını savunarak olayı şiyle anlattı: "Dün gece saat 20.45 sularında Alman saldırgan arka kapıda, beraberinde getirdiği bidonu boşaltmaya başladı. Ben önce su zannettim. Ancak sonra benzin olduğunu anladım. İçeride yaklaşık 25 kişi vardı. Kendisine müdahale etmek isteyince bu kez benzini üzerime dökerek beni yakmaya çalıştı. Elindeki çakmağa arkadaşlarım müdahale etmeseydi, ben de ateşle birlikte yanacaktım. Yine de benzin tutuştu, içeride bulunan herkes, alevler içinde kendisini ön kapıdan dışarı attı."

SALDIRGAN YAN BİNADAN
Saldırganın yan binada oturduğunu öğrendiğini ve bu kişinin daha önce de kafe sakinlerine bıçaklı saldırıda bulunduğunu kaydeden Çelik, "Polis yetkilileri olayın gürültüden kaynaklandığını belirtiyor. Bu kafe 17 yıldan beri var. Bir şikayet gelmedi. Alman saldırgan olaydan sonra dükkanın arka kapısından kaçmaya çalıştı. Saldırganın 'Hepinizi yakacağım' diyerek benzini dökmesi yabancı düşmanlığından başka nedir ki?" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.