2011 Genel seçimler MHP’nin oy oranı

2011 Genel seçimler MHP’nin oy oranı

Ve MHP barajı geçti..

Türkiye uzun bir seçim maratonunu daha geride bıraktı. Yaklaşık 50 milyon seçmen bugün sandık başına gitti. Oyların şu ana kadar yüzde 80'i sayıldı. Oy sayımı devam ediyor..

Seçim öncesi kaset skandalı ile sarsılan MHP, sandıkların yüzde 80'inin açıldığı saat 20.00 itibariyle yüzde 13.4 oy aldı.
MHP'nin an itibariyle milletvekili sayısı 56..

 Sonuçlar gelmeye devam ediyor..

MHP’NİN EN ZOR SEÇİMİ

12 Haziran 2011 genel seçim dönemi MHP açısından oldukça zor ve sıkıntılı geçti. MHP’de yaşanan kaset skandalı, seçime giderken partide kilit görevde bulunan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 10 adamının istifasına yol açtı. MHP lideri Devlet Bahçeli, partisine ve kendisine yönelik yapılan tehditlere ve şantaja boyun eğmedi ve ‘Elinizde ne varsa yayınlayın’ diyerek rest çekti.

Yayınlanan videoların ardından istifa furyası yaşandı ve Bahçeli’nin 10 genel başkan yardımcısı; Bülent Didinmez, İhsan Barutçu, Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu,  Osman Çakır, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Ümit Şafak, Cihan Paçacı, Mehmet Taytak görevlerinden istifa etti.

Ancak MHP seçmeni, Bahçeli’yi yalnız bırakmadı ve partisine sahip çıktı. MHP beklenenin aksine barajı gecerek Meclis'teki yerini korudu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.