Gülenci akademisyenin hezeyanları!

Gülenci akademisyenin hezeyanları!

Seçim sonuçlarını kabullenemeyen Gülen grubunun akademisyeni İhsan Yılmaz, kaybedenin cemaat değil demokrasi güçleri olduğu savunmasını yaptı.

Gülen grubunun akademisyeni İhsan Yılmaz, Cumhuriyet’ten Utku Çakıröz’e konuştu. Yerel seçim sonuçlarını 2011 genel seçimleriyle kıyaslayan Yılmaz, AK Parti’nin oylarını yüzde 5 düşmüş gibi gösterme çabasına girdi.

YOLSUZLUK YETMEDİ BİR DE EKONOMİK KRİZ OLSUN!

17 Aralık darbe girişimini yolsuzluk ve rüşvet operasyonu gibi sunan Gülen grubunun akademisyeni getirdi: “Dünyanın her yerinde yolsuzluklar tek başına seçimleri etkilemez. Ekonomikkrizle birlikte olursa etkiler. Vatandaş tamamen ekonomikgidişata bakıyor. Şimdi de öyle oy verdiler.”

KAYBEDEN DEMOKRASİ GÜÇLERİ!

Gülen grubunun elindeki tüm gücüyle AK Parti’ye karşı açtığı savaşı örtmeye çalışan Yılmaz, “Sorulan ‘Cemaat mağlup oldu mu’ sorusunun yanlış olduğunu iddia ederek kavganın demokrasiye karşı Erdoğan’ın savaşı olduğunu öne sürdü. Seçim sonuçlarını hazmedemeyen Yılmaz, “Asıl kaybeden demokrasi güçleridir. Bunlar arasından sadece biri, bir sosyal hareket olarak camiamızdır” dedi.

PROVOKASYON YAPTI

Seçim sonuçlarının Başbakan Erdoğan’ı cesaretlendirmesinden endişelenen Yılmaz, Türkiye’nin tehlikeli bir kutuplaşma yaşadığını ileri sürüp “Türkiye şu anda kutuplara ayrılmış durumda. İki taraf da çok keskin. En ufak olayda ortam gerilebilir. İnsanlar muhalefetten ümidini keserse, toplum patlama noktasına gelebilir. Türkiye yönetilemez bir ülke haline dönebilir. Ateş ile barut birbirine yakın durmaz.” dedi.

GÜLERCE’YE TEPKİ GÖSTERDİ

Hüseyin Gülerce’nin cemaatin devlete, hükümete savaş ilan edilmesinin yanlış olduğu yönündeki özeleştirisine de tepki gösteren Yılmaz, kavgayı başlatanın Gülen grubu olmadığını belirterek kendilerinin sadece savunmada bulunduğunu ifade etti.

KİMLERİ DESTEKLEDİLER?

AK Parti’ye karşı sadece CHP’yi desteklemediklerini söyleyen Yılmaz, “Erdoğan’ın karşısında biz tek CHP’yi seçmedik. Her ilde bizi tehdit görmeyenler arasında daha iyi olanı ya da en az kötü olanı seçtik. Erzurum’da MHP, Sivas’ta BBP gibi...” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.