Sedat'a suikastten hüküm giyen 2 kişi serbest

Sedat'a suikastten hüküm giyen 2 kişi serbest

Mısır'ın, eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat'a yönelik suikastten hüküm giyen 2 mahkumu serbest bıraktığı bildirildi.

El Cezire televizyonunun haberinde, Mısırlı yetkililerin, 1981 yılındaki Sedat suikastiyle bağlantıları olduğu gerekçesiyle hüküm giyen Abbud El Zomor ve Tarık El Zomor'u serbest bıraktığı belirtildi.

Abbud El Zomor, rejimi yıkmaya çalışmak ve suikast planı yapmaktan 20 yıl, ayrıca tutuklanması sırasında polise karşı gelmekten 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tarık El Zomor da suikast planından 20 yıl, tutuklanmaya direnmekten de 7 yıl hapse mahkum olmuştu.

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Enver Sedat, 1979 yılında İsrail ile barış anlaşması imzalayan ilk Arap lider olduktan sonra 1981 yılında İslamcı bir örgütün üyesi olan Halit El İslambuli tarafından askeri bir geçit sırasında vurularak öldürülmüştü.

-MISIR İÇİŞLERİ BAKANI-

Mısır İçişleri Bakanı Mansur El İssavi, devlet güvenlik teşkilatının, geçmişte yaptığı ''ihlallerden'' ötürü özür diledi.

El İssavi, resmi MENA ajansında yayınlanan açıklamasında, devlet güvenlik teşkilatının tasfiye edilemeyeceğini, ancak bundan böyle terörizm ve casusluk suçlarıyla mücadele etmesine izin verilmeyeceğini ve halkın günlük yaşamında rol oynamayacağını kaydetti.

Polis teşkilatı içindeki bazı birimlerin geçmişte yaptığı ihlallerden ötürü Mısır halkından özür dileyen El İssavi, Mısır polisinin ülke genelinde işinin başına döndüğünü de bildirdi.

Haberde güvenlik teşkilatının yeniden yapılandırılması planının mümkün olan en kısa zamanda başbakana sunulacağı da ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :