SEFA TEPESİ’NDEN RAHMET YAĞIYOR!

SEFA TEPESİ’NDEN RAHMET YAĞIYOR!

Davet var ‘Merhamet Eden’den… Davet var ‘Kitab’ın Sahibi’nden… Apaçık bir davet… Elçi; emin Muhammed. Safâ Tepeciği şahit olanlara… Emir gelince Rabb’inden, Rasul, Safâ Tepesi’nden seslendi orada olanlara…

Siyer-i Nebi Dergisi Eylül-Ekim sayısında Safa Tepesi’nden başlayan ve ilk günkü tazeliğiyle günümüze ulaşan “Açık Davet”i anlatıyor.

“Safa Tepesi’nden rahmet yağıyor!” diyen Mutlu BİNİCİ hocamız, Siyer-i Nebi Dersleri ile bizlere o günün heyecanını yaşatıyor. Değerli hocalarımız Prof. Dr. İsmail L. ÇAKAN İslam Davetinin temellerine, Abdullah YILDIZ Peygamberimizin tebliğindeki hikmetlere, Muhammed Fesih KAYA davetin gerekliliğine, Umut AĞBAYRAM davette olması gereken rıfk ve sabır kavramlarına, Halid AKILLI Hz. Peygamberin davetinde güzel sözlü ve güzel geçmişli olmasının etkisine değinerek konuyu çeşitli yönlerden ele alıyorlar.

Prof. Dr. Mehmet Yaşar KANDEMİR Hz. Peygamber’e karşı gözünü düşmanlık bürüyen bir avuç nasibsize rağmen onu sevenlerin sevgisinin büyüklüğünü bizlere hatırlatırken, davete icabet eden hidayet sahiplerini Erol DEMİRYÜREK, M. Nihat MALKOÇ, Afra GÖRÜCÜOĞLU’ndan dinliyoruz.

Dosya konusunun yanı sıra siyer alanında çeşitli konuları eşsiz kalemleriyle bizlere sunan yazarlarımız Nureddin YILDIZ, Ahmed İhsan GENÇ, Hatice TURAN, Ayşe UÇKAN, Rihan KIVLIĞ, Osman SÜNGÜ, Sümeyye OLGAÇ, Semra KÜÇÜK GÜLER, Fatma KOYUNCU, Abdullah GÜLER, Ali ERDOĞDU ve 2012 Siyer-i Nebi Dergisi Kompozisyon Yarışmasında dereceye giren Mirac Furkan BAYAR derginin Eylül-Ekim (18.) sayısında bizlerle…

Son dönemlerde Hz. Peygamber(sas)’e karşı yapılan provakasyonlara da değinen dergi “Güneşimizi Balçıkla Sıvayamazsınız!” diyerek şu mesaja yer vermiştir: “Günümüzde Efendimiz aleyhisselam’a hakaret içeren karikatürler, filmler Müslümanları derinden üzmüş; İslam dünyası canından çok sevdiği Efendisine yapılan bu çirkin saldırılara karşı öfkeyle dolmuştur. Fakat yalnızca üzülmek, öfkelenmek çare değildir. Öfkemiz bizi itidalden uzaklaştırmak yerine Rasûlü daha iyi tanıtan, O’nun sevgi dolu mesajını insanlara ulaştıran güzel projelere yönlendirmelidir.

Bizlere düşen Sevgili Peygamberimize ömrümüzün tamamını adamak, O’nun mesajını anlatan çalışmalarla sevgimizi ve itaatimizi ispat etmektir. Bize “kardeşlerim” diyen Yüce Rasûl’e bağlılığımızın ve vefanın gereği de budur. ”

 

siyerinebi.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.