Gelecekte telefonlar böyle olacak!

Gelecekte telefonlar böyle olacak!

Stanford Üniversitesi’ndeki bilim adamları bataryaları şeffaf ve esnek yapmak üzere çalışmalara başladı. Çalışmalar sonuçlandığında ise geleceğin telefonları böyle olacak;

Şeffaf ve Esnek cihazlar uzun süredir hayal ediliyor. Bu konuda birçok firmanın çalışmaları mevcut. Ancak bu çalışmalar genellikle ekran üzerine yoğunlaşıyor. Samsung ayrı ayrı esnek ve transparan ekranlar geliştirmişti. Hatta Sony Ericsson böyle bir telefonu piyasaya da sunmuştu.

Stanford Üniversitesi’ndeki bilim adamları ise bataryaları şeffaf ve esnek yapmak üzere yola çıkmış. Lityum iyon batarya oldukça küçük hücrelerden oluşuyor. Bu hücreler üst üste gelmeyecek şekilde yerleştirildiği için aralarından ışık geçebiliyor. Bu sayede çıplak gözle bakıldığında bataryanın arkası görülebiliyor. Aynı zamanda esnek olan bu bataryayı üretmenin maliyeti düşük. Ancak şimdilik standart lityum iyon bataryalara göre %50 daha az enerji depolayabiliyor.

kullan

Şeffaf ekran ve batarya ile birlikte transparan telefonlara bir adım daha yaklaştık. Şeffaf devre kartı da geliştirilebilirse bir gün bu hayal gerçek olabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.