Şehid analarına karargâh kapalı

Şehid analarına karargâh kapalı

TSK mayınının patlamasıyla şehit olan 7 askerden Deniz Demirci’nin annesi Raziye Demirci’nin görüşme talebine Genelkurmay'ın cevap vermediği öğrenildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 27 Mayıs’ta TSK mayınının patlamasıyla şehit olan 7 askerden Deniz Demirci’nin annesi Raziye Demirci’nin görüşme talebine Genelkurmay ve askerî savcılığın cevap vermediği öğrenildi. Şehit annesinin, randevusunu yapmak için gittiği karargâhta da saatlerce bekletildiği ortaya çıktı.

 

Aslan Değirmenci’nin haberi

 

HESAP SORULSUN

Önceki gün YAŞ toplantısı ile komutanların durumu görüşülürken, Genelkurmay önünde protesto gösterisi yapan şehit aileleri arasında bulunan Raziye ve Halil Demirci, Vakit’e açıklamalarda bulundu. “PKK’ya lânet okurken, mayınların TSK’ya ait olduğunu öğrendiğim günden bu yana uyuyamıyorum” diyen Demirci, “Mayınları yerleştiren ve ihmali olan komutanlar terfi ettirilmesin, hesap sorulsun” dedi.

“KAYGILIYIZ, OLAYIN ÜSTÜ KAPATILMASIN!”

Mayınlarla ilgili bilginin üstünün kapatılmaya çalışıldığını öne süren acılı anne Demirci, olayda adı geçen komutanların çetelerle ilişkisinin çıkmasının da kendilerini kaygılandırdığını söyledi. Adli soruşturmada mayını TSK birimlerinin döşediğinin belirlendiğini vurgulayan şehit annesi Demirci, “Aslında her şey açık. Biz çocuğumuzu, vatanımızı korusun diye komutanlara emanet ettik; ancak onlar yavrumuzu korumak bir tarafa, ölümüne neden oldu. Bugüne kadar tek bir açıklama yapmadıkları gibi, olayın üzerinden neredeyse 1 yıl geçmesine karşın davayı da sonuçlandırmadılar. Buna şimdi göz yummamız bekleniyorsa, yanılıyorlar. Kendilerini benim yerime koysunlar. O mayını döşeyenler, döşetenler ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kendi canından olanı böyle bir ihmalde kaybetse ne yaparlar?” diye sordu.

ŞEHİT AİLESİNE RANDEVU ZULMÜ

Davaya bakan askerî savcı ve Genelkurmay yetkilileri ile görüşme imkânı bulamadıklarını da vurgulayan Demirci, “Genelkurmay’a gittim. Oğlumun uğruna can verdiği kuruma... Askerî savcı ile görüşmek istediğimi belirttim. Beni saatlerce beklettiler. Sonra yanıma gelen bir asker, “Teyze savcı izinliymiş. Bekleme boşuna” dedi. Bir savcının izinli olduğunu anlamak için saatlerce zamana mı ihtiyaç var? Savcı ile görüşemeyince Genelkurmay yetkilileri ile görüşmek istediğimi belirttim. Bu talebim için de yazılı başvuru istediler. Onu da yerine getirdim. Ancak beni ne arayan, ne de soran oldu. Genelkurmay’ın kapısı bize kapatılınca da biz karargâh önünde eylem yapmaya karar verdik” dedi.

“DERHAL GÖREVDEN ALINSINLAR”

Şehit babası Halil Demirci de, YAŞ toplantısının devam ettiğini hatırlatarak, bölge komutanları Tümgeneral Gürbüz Kaya ve Tuğgeneral Zeki Es’in de terfilerinin durdurulmasını istedi. Demirci, “Tuğgeneral Zeki Es ile Jandarma Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya arasında geçen konuşmalar internete düştü. Yalanlayan var mı; yok? Bir kabulleniş olduğu açık. Komutanların bilgisi dahilinde mayınların döşendiği ortada... Bunu biz değil, kendileri yaptıkları görüşmede dile getiriyor. Zaten yapılan incelemede de mayınların TSK’ya ait olduğu belgelendi. O zaman Genelkurmay daha neyi bekliyor? Bizim ağlamaktan gözlerimiz kurudu, onlar terfi peşinde. Skandal olay ortaya çıktığında Genelkurmay derhal bu iki komutanı görevden almalıydı. Ama almadı. Almadığı gibi, bugün de terfi verecek gözüküyor. Bu, bizim diri diri mezara konulmamız anlamına gelir” diye konuştu.

Vakit-

Etiketler :