Şehit Analarından Açılıma Destek Ve...

Şehit Analarından Açılıma Destek Ve...

Yozgatlı Şehit Anneleri Kürt Açılımına Karşılar, Ancak Kanın durmasına ise destek çıktılar.

Evlatlarını vatanın bölünmez bütünlüğü uğuruna feda eden Yozgatlı şehit anneleri, bundan sonra şehit görmek istemediklerini, barış ve huzur içinde yaşamak istediklerini söyledi.

Nüfus oranına göre Türkiye genelinde en çok şehit veren illerin başında gelen Yozgat'ta, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erdoğan'ın, "Yozgat'taki ve Hakkari'deki anaların ağlamasını istemiyoruz" sözlerine destek veren Yozgat'ta ki şehit anneleri Kürt açılımı ile PKK'nın karıştırılmaması gerektiğini ifade ederek, "Hiçbir anne ağlamasın, biz çocuklarımızı ellerini kınalayarak vatanı koruması için gönderirken, Güney Doğudaki bilinçsiz gençler dağa çıkarak evlatlarımızı şehit ediyor. Güney Doğu'daki anneler çocuklarına sahip çıksın, biz de ağlamayalım onlar da ağlamasın. Yürek acısını kimse bizim kadar kimse bilemez, ateş düştüğü yeri yakıyor" şekilde konuştular.

Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Zübeyir Altınok, şehit yakınları olarak Kürt açılımına karşı çıktıklarını belirterek, "Kürt kökenli vatandaşlarımızın hiçbir eksiği yok. Milletvekili olabiliyor, başbakan olabiliyor, istediği okulda eğitimini alıyor, istediği sağlık kuruluşundan yararlanabiliyor. Kürt vatandaş ile PKK'yı karıştırmamak lazım. Biz dağdaki PKK'nın affedilmesini istemiyoruz. Dağda ölen PKK'lıların yakınlarına iş imkanı sağlanacakmış, şehitlerimizin fakülte mezunu yakınları var, onlar işsiz geziyor. Doğu'daki anneler de ağlamasın, çocuklarına sahip çıkıp dağa çıkarmasınlar, çocuklarını iyi

Etiketler :