Şehit babasının acıyla yıkıldığı an

Şehit babasının acıyla yıkıldığı an

DENİZLİ- İhanet görüntülerini seyreden Arılık: Oğlum şehit olduğunda bu kadar etkilenmemiştim.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan 17 Mehmetçikten Jandarma Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın babası Turan Arılık, internete düşen ihmal ve ihanet görüntülerini seyredince bir kere daha yıkıldığını belirtti.

Denizli'nin Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz köyünde oturan Arılık, Aktütün Karakolu'nun üs bölgesi Bayraktepe'ye baskından bir gece önceki sızma girişiminin, termal kameralar tarafından tespit edilmesine rağmen yardım göndermeyen, dönemin görevli subaylarından şikâyetçi olduğunu söyledi.

Oğlu şehit olduğunda bile bu kadar çok etkilenmediğini vurgulayan Turan Arılık, "Bu olanları görünce, gazetelerden okuyunca daha çok etkilendim." dedi.

Baskın esnasında görevli subayları suçlayan Arılık, "Bunlar resmen askeri orada tutuvermiş oluyor. Şikâyetçiyim. Genelkurmay'dan soruşturma açmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Şehit aileleri, evlat acısı yaşarken, görevde ihmal gibi suçlamalarla hakkında dava açılan subayları terfi ettirme çabalarına da tepki gösteren Arılık, "Onlar terfi derdinde, biz evlat derdindeyiz. Onların terfisi mi önemli, bizim evladımız mı? Ne söyleyeyim, nasıl söyleyeyim bilmiyorum." dedi.

Hükümete de çağrıda bulunan şehit babası, "Ne olursa olsun, bunlar terfi ettirilmesin istiyorum. Bizim evladımızın geri gelecek hali yok ama bunlar da keyifle terfi beklemesin." ifadelerini kullandı.

İnternete düşen söz konusu görüntülerde, Aktütün Karakolu'nun üs bölgesi Bayraktepe'ye baskından bir gece önceki sızma girişiminin termal kameralar tarafından tespit edildiği anlaşılıyor. 17 askerin şehit olduğu ve 21 askerin yaralandığı hain baskına ilişkin görüntülerde, ilk terörist sızmasının 13 saat önce olduğu görülüyor.

CİHAN

Etiketler :