Ben asker miyim sizin emrinizde?’

Ben asker miyim sizin emrinizde?’

Şehit cenazesinde Destici ile asker arasında gerginlik...

BBP Genel Başkanı Destici dün şehit Mutlu Yıldırım'ın cenaze törenine katıldı. Destici'nin cami avlusunda basın açıklaması yapmasına şehidin babası Yılmaz Yıldırım “Siyasi şov istemiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Garnizon Komutanı Korgeneral Abdin Ünal da basın açıklamasının sonlandırılması için talimat verdi. Destici, subayların basın açıklamasını sonlandırması talebini kabul etmeyince gerginlik yaşandı. Destici konuşmasını sürdürünce subay ve şehidin yakını olan sivil bir vatandaş Destici'ye “Ayıp oluyor ama” dedi. Mustafa Destici bunun üzerine “Nesi ayıp? Ayıp olan 28 yıldır devletin PKK ile tam bir mücadele vermemesi” dedi. Destici, cenaze namazı için ön sırada yerini alırken Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal kendi yanında yer vermeyerek, “Siz arkaya geçer misiniz” dedi. Destici ise arka sıraya geçmeyip ön sıranın sağ tarafında bir tuğgeneralin yanında durdu. Tuğgeneral, BBP lideri Destici'ye cami avlusunda basın açıklamasının yanlış olduğunu söyledi. Destici “Bu ilk defa olan şey değil. Ben asker miyim sizin emrinizde?” diye yanıt verdi.

‘Mardin'de ihaleleri hep BDP'liler alıyor'

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır ve Mardin'e giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bölgede yaptığı görüşmelerde vatandaşların kendisine aktardığı sıkıntıları dinlediğini söyledi. Destici, “İsim vermem doğru olmaz. Ama bir şehirde kamu ihalelerinin yüzde 40'ını BDP'nin en üst düzey yöneticilerinden bir tanesinin firmalarının veya onun adamlarının aldığı söyleniyor. Onlar da aldıkları parayı PKK'ya ve BDP'ye aktarıyor. Bakın BDP Hazine yardımı almıyor ama her türlü faaliyeti yapıyor. Bu paranın kaynağı nedir? Biz de Hazine'den para almıyoruz mesela” dedi. VATAN'ın sorusu üzerine söz ettiği ilin Mardin olduğunu söyleyen Destici, “Ama sadece Mardin değil. BDP'li belediyelerin olduğu birçok ilde de milletvekillerinin şirketleri bu işleri alıyorlar ve partilerine dolayısıyla da PKK'ya para aktarıyorlar” iddiasında bulundu. Destici, DTP kapatıldığında partinin devlete borç bıraktığını belirterek, “Bilgisayarları bile kiralamada gösterdiler. Bu işin usulünü iyi biliyorlar. Devlete çöp bırakmadıkları gibi SSK, elektrik hiçbir şey ödemediler. Bunlara kimse de bir şey söylemedi” dedi.

“Resmen dağdan inen belediye başkanları var. YSK bunlara nasıl izin veriyor?” diyen Destici, terörün finans kaynaklarıyla mücadele edilmediğini de söyledi: “PKK korsandan yılda 2 milyar dolar götürüyor. Bu Türk milletinin parası. Kaçakçılık var, ihale alanlar var... Bunları tespit edeceksin yasaklayacaksın. Bile bile lades demenin anlamı var mı? Devletin parasıyla millete kurşun sıkacaklar. Bölgeyi ziyaret ettim. Feodal yapı kırıldı gibi gözüküyor ama tüm şiddetiyle devam ediyor. Kaynakların yüzde 70-80'ini bu feodal yapı yiyor. Orada feodal yapı da o ilin, bölgenin önde gelenleri. BDP'nin üst düzey temsilcileri bu rantı paylaşıyor. Net olarak bu gözüküyor.”
Destici, terörle mücedele için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini de söyledi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.