Şehit Er Adıyaman'da Toprağa verildi

Şehit Er Adıyaman'da Toprağa verildi

Mehmet Aydın Adıyaman'da şehit cenazesinde konuşmasını yapamadı.

Tokat'taki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Er Onur Boztemir memleketi Adıyaman'da toprağa verildi. İzinden döndüğü gün şehit olan erin annesi Ayşe Boztemir, "Oğlum Tokat'a giderken (Ben şehit olacağım anne) demişti" diye konuştu. Devlet Bakanı Mehmet Aydın, törene katılanların "Demokratik açılım süreci"ne tepki göstermesi üzerine konuşma yapmaktan vazgeçti.

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü'ndeki terörist saldırıda şehit olan 7 askerden biri olan Jandarma Er Onur Boztemir'in cenazesi Adıyaman'ın Tut İlçesi'ne bağlı Yaylımlı Köyü'nde düzenlenen tören sonrası toprağa verildi. Tokat'taki törenin ardından uçakla Adıyaman Havaalanı'na getirilen şehidin naşı buradan uzun bir konvoy eşliğinde Yaylımlı Köyü'ne getirildi.

Törene Devlet Bakanı Mehmet Aydın, AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, Hüsrev Kutlu, Mehmet Erdoğan ve Şevket Gürsoy, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"ŞEHİT OLACAĞIM" DEMİŞ

Bayram için izin alan ve birliğine teslim olmak üzere döndüğü gün şehit olan Onur Boztemir'in annesi Ayşe Boztemir ile baba Ahmet Boztemir sinir krizleri geçirirken acılı anneyi askeri personel ile kadın polisler sakinleştirmeye çalıştı. Anne Ayşe Boztemir, oğlunun izinden dönerken kendisine "Anne ben şehit olacağım" dediğini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit jandarma erin kardeşi Öner Boztemir kardeşinin naaşı ambulanstan indirilmeden önce, kardeşinin asker çantasını getirerek, "Çantasını getirdim" diye feryat ederek sinir krizleri geçirdi.

"KAHROLSUN AÇILIM" SLOGANLARI ATILDI

Törene katılan binlerce kişi teröre lanet okuyarak, tekbirler getirdi. Ellerinde Türk bayrakları olan grup, "Hepimiz Onur'uz", "Türk-Kürt Kardeştir', "?Kahrolsun açılım" şeklinde sloganlar attı.

"İNSAN HAKLARI GİBİ DEĞERLERİN ARKASINA SIĞINIYORLAR"

Törende konuşan Adıyaman Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldırmayı amaçlayan terörizmin tüm şiddetiyle devam ettirilmeye çalışıldığını kaydetti. Salık, "Yapılan bu insanlık dışı saldırılar bizi asla yıldırmayacaktır. Özellikle hak, hukuk ve insan hakları gibi önemli değerlerin arkasına sığınan bu caniler ve yandaşları bir taraftan bu değerleri bir silah gibi kullanırken, diğer taraftan da aynı değerleri insafsızca çiğnemekte en büyük mutluluğu tatmaktadırlar" dedi.

BAKAN AYDIN KONUŞMAKTAN VAZGEÇTİ

Törende konuşma yapacağı duyurulan Devlet Bakanı Mehmet Aydın, cenazeye katılanların "Demokratik açılım" protestoları üzerine konuşma yapmaktan vazgeçti. Aydın, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Bayır'a konuşmak istemediğini belirtince Bayır kürsüdeki askere giderek Bakan Aydın'ı anons etmemesini söyledi.

Şehit erin cenazesi, Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından, köyün şehitlik mezarlığına defnedildi.
 

Etiketler :