Şehit Kaymakam'ın eşi: Ekmeğimizi bölüştük hain çıktı

Şehit Kaymakam'ın eşi: Ekmeğimizi bölüştük hain çıktı

Mardin Derik'te şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün eşi Ayşegül Safitürk kocasının katili hakkında açıklamalarda bulundu.

Mardin Derik'te PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit olan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün (35) öğretmen eşi Ayşegül Safitürk (32) Sakarya'daki babaevinde ilk kez konuştu.

''EŞİM HAİNLİĞE KURBAN GİTTİ''

Saldırının ekmeklerini bölüştükleri insanlardan gelmesinin şokunu yaşayan Safitürk, bombayı patlatan yazıişleri müdürü Tahsin Erdaş'ı anımsatıp "Ekmeğimizi bölüştük, hain çıktı.Eşim çok büyük hainliğe kurban gitti'' dedi.

Şehit Kaymakam'ın eşi: Ekmeğimizi bölüştük hain çıktı

''KENDİMİ PATLATIRIM, ONUN SAÇININ TELİNE ZARAR GELMESİN''

Sabah'tan Gül Kireklo'nun haberine göre Safitürk'ün sözleri şöyle: Cenazemizi defnetmek için Sakarya'ya geldiğimizde cenaze töreninde yine Tahsin Bey vardı. Orada da "Ne oluyor Tahsin Bey" dedim. "Kendimi patlatırım onun saçının teline bir zarar gelmesini istemem" dedi. Sonra öğrendim ki patlayıcıyı koymuş. Uzaktan patlatılmasını sağlamış.

Şehit Kaymakam'ın eşi: Ekmeğimizi bölüştük hain çıktı

SON BULUŞMA

Eşimle son görüşmemiz İçişleri Bakanlığı'nın Ankara'daki toplantısı oldu. (Konya'da öğretmenlik yaparken, eşiyle bu toplantıya katılıyor. Saldırı da toplantı dönüşü düzenlendi) Ankara'dan ayrılma vakti geldiğinde biz hızlı tren ile Konya'ya dönmek için gara gidiyorduk.

HALKIN HEP YANINDAYDI

Derik'ten önce Bingöl'de görev yaptı. O 'Ben burada görev yapamam' demeden, tercih bile yapmadan, bakanlık nereye atarsa oraya gideceğim' dedi. Ve gitti görev aşkıyla. Bingöl Kiğı'da 2.5 yıl görev yaptı. Gittiği bölgelerde insan ayırmadı. Halkın hep yanındaydı. Halk onun her şeyiydi.

PKK İLE MÜCADELENİN KAHRAMANI OLDU

Eşim şanıyla gitti. Şehitlik mertebesine layık bir insandı. Şanıyla gitti. Derik onun Hira'sıydı. (Hazreti Peygamber'in tefekkür için sık sık gittiği mağara) Tek başınayken, mücadele halindeyken, nöbetteyken gitti. Onunla gurur duyuyorum. Ömer Halisdemir nasıl kahraman olduysa eşim de Güneydoğu'da PKK ile mücadelenin kahramanı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.