Şehit Oğlunun Ricası

Şehit Oğlunun Ricası

Yıldırım Demirören başkanlığındaki TFF yönetim kurulu, A Milli Takım teknik heyeti ve futbolcular dün destek amacıyla Soma'daydı.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu ve A Milli Futbol Takımı heyeti, Soma'daki maden faciasında vefat eden madencilerin kabirlerini ziyaret etti. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Akhisar'daki askeri havalimanına gelen heyet, buradan Soma'ya geçti. Daha sonra ilk olarak hayatını kaybeden maden işçileri için Soma Belediye Mezarlığı'nda oluşturulan şehitliğine geldi.

Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teknik kadro ve futbolcuların bulunduğu heyettekiler, vefat eden işçilerin mezarlarına karanfil bırakıp, dua etti. Daha sonra alanda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından heyet ve alandakiler birlikte dua etti.

Kabristanın ardından Soma Ulu Cami’ye geçen heyet, burada ikram edilen yemek ve helvadan yediler. Okutulan mevlidi dinleyen TFF Yönetim Kurulu ve A Milli Takım kafilesi, ardından Avdan Köyü'ne geçerek taziye ziyaretinde bulundu.

FUTBOL OKULU KURULACAK

Avdan köyündeki ziyaretlerin ardından gazetecilere kısa bir konuşma yapan Yıldırım Demirören daha önce açıkladıkları gibi Soma'da ziyaretlerde bulunduklarını belirterek, 'Şehitlerimizin toprağı bol olsun. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara Allah kuvvet versin. Yaralıara da Allah şifa versin.Maden faciasının ardından Türkiye mateme boğuldu. 301 şehidimizi toprağa verdik. Teknik kadro, futbolcular, yönetim kurulu üyeleri, şehit ailelerin acılarını dindirmek için milli takım olarak milli duygularımızla Soma'ya geldik. Üzüntülerimizi hem Soma'ya hem de dünyaya göstermek istedik. Ben öncelikle futbol ailesinin hepsine teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik örneği gösterdiler. Allah bir daha acı yaşatmasın' dedi.

Yıldırım Demirören, Soma'ya geldikten sonra ilçedeki en büyük eğlencenin spor ve futbol olduğunu gördüklerini belirterek, 'Futbola da federasyon olarak bir destek vermemiz gerekiyor. Hocamızla da konuştuğumuz gibi önümüzdeki dönemde muhakkak gençlerimize yönelik bir futbol okulu, futbola yönelik bir yatırım yapacağız' diye konuştu.

PANKARTLI TEŞEKKÜR 

Milli takımın camiye gelişi öncesinde girişe, her iki tarafında Türk bayrağı bulunan 'Büyük acımızı paylaşan Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Takımıza Teşekkür ederiz. Somaspor' yazılı siyah pankart asıldı.

‘ATEŞ DÜŞMEDİĞİ YERİ DE YAKTI’


Fatih Terim, Soma'daki ziyaretinde duygularını şöyle kelimelere döktü: 'Bu kez ateş düştüğü yeri değil düşmediği yeri de yaktı. Buraya gelince onu hissediyorsunuz. İnsan hayatına biraz daha önem vermeliyiz.

Böyle acılar vesile olmadan da bir arada olmalıyız. Bu refleksimize çok ihtiyacımız var. Buraya gelirken, 'Somalılar'ın acılarını dindirip, biraz olsun morallendirebilir miyiz?' diye düşündük. Buraya gelen herkesi acılı olarak görüyoruz. Vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Umarım yaralılar da bir an önce iyileşir.”

‘BİR DAHA YAŞANMASIN’


SELÇUK İNAN: 'Biraz da olsa buradaki acılı insanlara moral verebildiysek ne mutlu bize. Sevenlerini kaybedenlerin üzüntülü hallerini gördüm, Allah kimseye bu acıları yaşatmasın.' 

BURAK YILMAZ: 'Göstermelik olarak değil gerçekten biz de bu acıyı çektiğimiz için buradayız. Hem maddi hem manevi ne gerekiyorsa onlar için yapacağız.'

GÖKHAN GÖNÜL: 'Şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Buraya gelerek acıyı ne kadar hafiflettik bilmiyorum ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Burada buna şahit oldum. Acılarını biraz olsun dindirmeye çalıştık' 

TOLGA ZENGİN: 'Şehit olan madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Bundan sonra çok daha farklı projelerde bulunmak isteriz. Bu vesileyle işçilerimizin artık çalışma koşullarını daha iyi hale getirilmesi gerekiyor. Bunların gündeme gelmesi için keşke böyle olaylar yaşanmasa, en azından bundan sonra bir şeyleri düzeltmemiz gerekir.' 

ONUR KIVRAK: 'Takım olarak çok üzgünüz. Allah bir daha böyle acılar göstermesin. Bu bir felaket ama ders çıkarmak gerekir.'

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.