Bir asker şehit oldu

Bir asker şehit oldu

Siirt'te güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma çıktı

Siirt'in Pervari ilçe kırsalında arazi taraması yapan güvenlik güçlerine terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz ateşinde 1 uzman çavuş şehit oldu, 1'i teğmen 3 asker yaralandı. Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sıcak takip sürüyor.

Siirt'in Pervari ilçesi Doğan köyü kırsalı ile Herekol bölgesinde arazi taraması yapan güvenlik güçleri bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Askerlerin "Teslim ol" çağrısına teröristlerin uzun namlulu silahlarla karşılık vermesi üzerine 4 asker yaralandı. Yaralı askerlerden bir uzman çavuş helikopterle kaldırıldığı Siirt Askeri Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalere rağmen kurtarılamadı. 1 teğmen ve 2 uzman çavuş ise Siirt Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumlarının ağır olduğu belirtilen teğmen ile uzman çavuşlardan biri, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

Çıkan çatışmanın ardından dağlık ve ormanlık alana kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli sıcak takip başlatıldı. Siirt 3. Tugay Komutanlığı'ndan kobra tipi helikopterler çatışma bölgesine sevk edildi. Vali Musa Çolak, teröristlerin yakalanması için bölgede geniş kapsamlı operasyonun sürdüğünü söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.