Şehitlerimiz için, Allah için vurun!

Şehitlerimiz için, Allah için vurun!

Diyarbakır Silvan'da 18 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda, polisin kararlılığı telsiz görüşmelerine de yansıdı. Bir rütbeli amir, 'Vurun kafire, acımayın arkadaşlar. Şehitlerimiz için vurun, kanı yerde kalmasın' diye seslendi

Kalleş PKK'ya karşı operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde de terör örgütüne büyük bir darbe daha vuruldu. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede gerçekleştirilen hava destekli operasyonlarda tam 18 terörist ölü ele geçirildi. Güvenlik güçlerinin kararlılığı ise telsiz konuşmalarına yansıdı. 

180 ÖZEL HAREKATÇI 

PKK'nın eylemleri, kazılan hendekler ve kurulan barikatlar nedeniyle 3. kez sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan'da, 21 zırhlı araç ve 2 panzerle harekete geçen 180 özel harekat polisi ve 5 komando timi, Feridun, Mescit, Konak ve Tekel mahallelerini abluka altına aldı. Giriş ve çıkışlarına askeri tankların, yüksek binalarına ise keskin nişancıların yerleştirildiği ilçedeki operasyonlara, Diyarbakır'dan kalkan helikopterler de destek verdi. Operasyonlarda, terör örgütüne büyük darbe indiren güvenlik güçleri, 18 teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sırasında, bir evin çatısına çıkan özel harekat polisleri, burada asılı bulanan PKK flamasını aşağı attı. Polisin kararlılığı, telsiz görüşmelerine de yansıdı.

Takvim'in haberine göre; telsizden güvenlik güçlerine hitap eden bir rütbeli, "Roketli 4'üncü şahsı indirdik. Allah razı olsun. Vurun kafire, acımayın arkadaşlar. Vurun Allah için, şehitlerimiz için. Yanlarına kimseyi yaklaştırmayın. 2 keleşli şahsı indirdik, 2 roketli şahsı indirdik. Hepsini indireceğiz Allah'ın izniyle. Elinize kolunuza sağlık. Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun, kanı yerde kalmasın. Arkadaşları gözlerinden öperim, ellerine sağlık devamını bekliyoruz" ifadeleri ile seslendi.

GEÇiT YOK

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silvan'da PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar dün de devam etti. HDP Diyarbakır milletvekilleri Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ile DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Silvan'a girmek istedi ancak güvenlik güçleri, ilçeye girişe izin vermedi.

Kanlı terör örgütünün sözde gençlik yapılanması olan teröristler, Silvan'da da hendek kazıp sokakları kapatmıştı. Ancak güvenlik güçleri dün o hendekleri açtı. Operasyonda 18 terörist etkisiz hale getirildi.

Hainlerin saklanabilecekleri yerleri tek tek arayan güvenlik güçleri, teröristlere göz açtırmadı. Hain pusuda şehit olan iki askerimizin kanını yerde bırakmadı.

RAHAT UYUYUN

Silvan'da 1 Ekim sabahı göreve gitmek üzere otomobillerine binen Uzman Çavuş Sinan Uçan (31) ile Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'na (26) PKK'lı teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı. Uçan ve Topçuoğlu, bir anda ortaya çıkan yüzleri maskeli PKK'lı teröristlerin hain kurşunlarına hedef oldu; evlerinin önünde şehid edildi. Saldırı sonrası yapılan operasyonlarda "Şehitler için vurun" diyen özel harekatçılar, şehit olan arkadaşları Sinan Uçan ve Tolga Topçuoğlu adına teröristleri etkisiz hale getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.