Şeker hastalarına müjde!

Şeker hastalarına müjde!

Uzmanlar, ilaç ve insülinlere yıllık 5 milyar dolar harcadığımızı söyledi.

Çelik, “Sağlık Bakanlığı bir yazı göndererek ameliyatın detaylarını istedi. Umuyorum ki ameliyat ilerleyen dönemlerde SGK kapsamında yapılır” dedi.

Şeker hastalığını ameliyatla tedavi eden Cerrah Doç.Dr. Alper Çelik, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dünyada diyabet sıklığında adeta bir patlama yaşandığını belirten Çelik, diyabetli kişi sayısında yüzde 300’lük artışların söz konusu olduğunu söyledi.

Çelik, “Ülkemizde ilaç ve insülinlere yani metabolik sendromun medikal tedavisine yıllık 5 milyar dolar harcanıyor. Yaptığım ameliyat diyabeti ortadan kaldırıyor. Kişi sağlığına kavuşup, istediğini yiyebiliyor. Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir yazı göndererek ameliyatın detaylarını istedi. Umuyorumki ameliyat ilerleyen dönemlerde SGK kapsamında yapılır” dedi.

DÜNYADA 8 KİŞİDEN BİRİ

Tip 2 diyabete ameliyatla kesin çözüm sunan ve metabolik cerrahi olarak adlandırılan ‘İleal interpozisyon’u dünyada uygulayan 8 cerrahtan biri olduğunu hatırlatan Çelik, bunun bir obezite cerrahisi olmadığını kilo problemi bulunmayan hastalara da uygulanabileceğini belirtti.

Dr. Çelik, “Yani ciddi kilo problemi olmayıp standart tedavilerle kan şekerini kontrol altına almak isteyen hastalara ameliyatlı çözümdür” dedi.

Çelik, bugüne kadar 260’ın üzerinde hastayı ameliyat ettiklerini belirterek, sözlerine şöyle devam etti: “Tedavi ettiğimiz bu insanlar her yolu denemiş, artık organ hasarı başlamış ve çözümsüz olduğunu düşünen insanlardan. Ayrıca hepsi damar tıkanıklığı olan ve başka hastanelerde dişine bile dolgu yapılamayanlardan oluşuyor. Onlar içinbu işhayatkurtarıcı bir ameliyat.Nitekim ameliyat olan hastalar ameliyattan 3-4 ay sonra her istediğini yiyebiliyor.” Çelik ameliyat başarısının yüzde 90’larda olduğunu da sözlerine ekledi.

SAĞLIK MALİYETİ DÜŞÜYOR

Bu ameliyatların uzun vadede sağlık maliyetlerini de düşüreceğini belirten Çelik şöyle devam etti: “Diyabet hastaları pek çok defa ameliyat olurlar. Kalpten, gözden, ayaktan ve özellikledeböbrekten. Bu ameliyat diğer ameliyatların da gereksinimini ortadan kaldırıyor. Yani pek çok sağlık kalemininmaliyeti düşüyor. Dolayısıylamilyarlarca dolar cebimizde kalıyor. Ben bunları anlatarak ‘Kral Çıplak’ diiyorumve böylece bir farkındalık yaratmak istiyorum.”

Bu Ameliyat Nasıl Yapılıyor?

Ameliyatın 3 temel aşaması bulunuyor. Bunlardan ilki mideye uygulanan bir tüp tedavisi. İkincisi mide ile onikiparmak bağırsağı arasındaki bileşkenin kapatılmasıdır. öylece mideninsolüst dış kısmıile onikiparmak bağırsağı arasında bağlantılar kapatılıpmideninyönü aşağıya çevriliyor. Üçüncüsü ise incebağırsağın başlangıç ve son bölümlerinin yer değiştirmesi.

Yaklaşık 4-4,5 saatsüren operasyon sonrası hasta ilk geceyi yoğun bakımda geçiriyor. Uyandıktan hemen sonra da kişi su içmeyeertesi gün de yemek yemeye başlayabiliyor.

'İlaç Firmalarından Tehdit Aldım'

Cerrah Doç. Dr. Alper Çelik bir dönem ilaç firmalarından tehdit aldığını söyledi. Çelik, “Şu anda öyle bir tehdit almıyorum. Ama zamanında olmuştu. Bunun için herhangi bir hukuki yola da başvurmadım. Yaptığınız her işin bir sonucu var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.