Selahattin Demirtaş'tan Bahçeli Hesabı

Selahattin Demirtaş'tan Bahçeli Hesabı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş 2014 seçimlerine parti olarak katılacağını söylemesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye özenerek ilginç bir hesap yaptı.


Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin 2015seçimlerine "parti olarak katılacağını" açıklamasını bir kez daha yineledi. HDP'ye oy verenleri göreve çağıran Demirtaş "Herkes 1 oy bulsa yüzde 20'yi aşarız" dedi.

Selahattin Demirtaş dün, Almanya'nın Frankfurt kentinde faaliyet gösteren Mezopotamya Kültür Merkezi ve Halkevleri'nin düzenlediği "Şengal'den Kobane'ye Halkların Dayanışma Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, 2015 genel seçimlerinde parti olarak yüzde 10 seçim barajını aşacaklarını söyledi.

"HERKES BİR OY DAHA BULSA..."

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, yüzde 9,9'luk bir oy alarak Türkiye genelinde halkın HDP'ye olan ilgilisini gördüklerini belirten Demirtaş, HDP'ye oy veren herkesin bir oy daha bulması durumunda oy oranlarının yüzde 20'leri bulacağını söyledi.

"HDP TÜRKİYE'NİN PARTİSİDİR"

İlk kez parti olarak halkın karşısına çıktıklarını da ifade eden Demirtaş, "HDP, Türkiye'nin partisidir, Karadeniz'den Trakya'ya kadar her bölgeden çok olumlu tepkiler alıyoruz. 2015 seçimlerinden de büyük bir başarıyla çıkacağız" dedi.

HDP, SEÇİMLERE PARTİ OLARAK GİRECEK

Demirtaş, HDP'nin yüzde 10 barajına rağmen seçimlere parti olarak gireceğini, iki gün önce de katıldığı bir TV programında açıklamıştı. Demirtaş, "Yüzde 10 barajı rahat aşılacak. Önce kendimiz, kafamızdaki barajı aşarsak" demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.