Selahattin Demirtaş: Hükümetin yanındayız

Selahattin Demirtaş: Hükümetin yanındayız

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, darbecilerin yargılanamsıyla ilgili hükümete desteğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP İstanbul İl Teşkilatının Sultangazi ilçesinde düzenlediği “Darbelere hayır, demokrasi hemen” adıyla düzenlenen halk buluşmasına katıldı.

"HALK BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
“Darbelere hayır, demokrasi hemen” halk buluşmasında partililere seslenen HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Türkiye’de tarihi bir kırılmanın tarihi bir eşiğin yaşandığı saatlerden geçiyoruz. Bir hafta önce Türkiye toplumu büyük bir badireyi yaralıda olsa atlatmayı başardı. Gözü dönmüş çılgınlaşmış bir askeri cunta halkın silahını halka doğrultarak bir kez daha darbe cunta anlayışını 12 Eylül’ün tekrarını hayata geçirmek istedi. Tabi ki bu gözü dönmüş çılgınlığı yapanlar sivil insanlara, parlamentoya saldırarak korku salacağını ve kısa sürede teslim alacağını düşünmüş olabilir. Türkiye toplumu 7’den 70’e hepsi siyasi partisi düşüncesi ne olursa olsun askeri darbenin cuntanın ne demek olduğunu ya yaşayarak gördü ya da yakın geçmişi büyüklerinden dinleyerek büyüdü. Böyle bir nesli tankla, topla, savaş uçağıyla teslim alacağını sananlar yanıldılar. Darbeye karşı ilkeli bir tutum sergileyen halk başta olmak üzere bütün siyasi partilere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


"DARBEYE KARŞI HER ADIMI DESTEKLEMEYE HAZIRIZ"
Darbeyle gericilik ilkeleriyle mücadele edilemeyeceğini belirten Demirtaş, “Darbeyle mücadelenin en etkili yolu hukuktur. İnsan haklarıdır. Bugün bizim sarılmamız gereken ilkeler insan hakları ilkeleri demokrasi ilkeleridir. Faşizme, darbeye, cuntaya karşı gericilik ve gericiliğin ilkeleriyle mücadele edilemez. Olağan üstü hal 3 aylığına ilan edilmiş, yetmezse bir 3 ay daha ilave ederiz diyor. Biz hayır oyu verdik ama olağan üstü hal bir hafta bile yürürlükte kalsa aslında darbecilerle mücadele için yeterlidir. Ama deniyor ki 3 ay yetmeyebilir bir 3 ay daha yapabiliriz. Kime karşı kullanıyorsun. Darbeciye karşı, darbe girişiminde bulunanlara karşı hukuk çerçevesinde atacağın her adımı biz parlamentoda desteklemeye hazırız. Getir yasaları çıkaralım” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.