Selahattin Demirtaş: Ülkemizle ilgili kaygılıyız

Selahattin Demirtaş: Ülkemizle ilgili kaygılıyız

Brüksel'de konuşan Selahattin Demirtaş, HDP'nin kapatılmasının tartışıldığını iddia etti ve kaygılı olduklarını söyledi.

Brüksel'de AP Başkanı Martin Schulz ile bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattn Demirtaş, basına açıklamalarda bulundu.

Demirtaş; Türkiye'de konuşulmayan bir iddiayı dile getirerek, HDP'ye kapatılma davasının açılabileceği tartışmalarının yürütüldüğünü bunun büyük bir çılgınlık olacağını söyledi.

Selahattin Demirtaş: Ülkemizle ilgili kaygılıyız

GELİŞMELERDEN KAYGILIYIZ

Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarından satır başları;

"HDP’ye bir kapatılma davası açılabilir mi diye daha ileri bir tartışma yürütülüyor. Bunların hepsi çok büyük bir çılgınlıktır. Türkiye ile ilgili gelişmelerden gerçekten kaygılıyız. Ülkede muhalefeti dinlemeyen, muhalefetin önerilerine kulak tıkayan bir yöneyim var. Başbakan ve Cumhurbaşkanı ülke yönetiminde parlamentoyu by-pass etmiş durumdalar. Parlamento işlemiyor çalışmıyor ve biz ülkemizle ilgili kaygılıyız.

DARBE GİRİŞİMİNİN ATLATILMASI

Darbe girişiminin atlatılmış olması büyük bir şanstı. Fakat bu Allah’ın lütfunu Türkiye’nin yararına değil kendi yararına AKP çevirmeye çalışıyor ve bunu çok tehlikeli bir şekilde yapıyor. Bu konuda bizim AB aday ülkesi olan Türkiye’yi kritize etme, doğru bir rotaya çekmek üzere hükümet üzerinde baskı oluşturma görevimiz var. Bütün bunlara karşı Türkiye’nin iç işleridir diyemezler."

Selahattin Demirtaş: Ülkemizle ilgili kaygılıyız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.