Selçuk Artut'un "Geomart-ut7" sergisi, 23 Ekim'e kadar devam edicek.

Selçuk Artut'un "Geomart-ut7" sergisi, 23 Ekim'e kadar devam edicek.

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Öğretim Üyesi Selçuk...

İSTANBUL (AA) - Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında açılan Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (SSBF) Öğretim Üyesi Selçuk Artut'un "Geomart-ut7" adlı dijital sergisi, 23 Ekim'e kadar Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) ziyaret edilebilecek.

Sanatsal çalışmalarında insan ve teknoloji ilişkisinin teorik ve pratik boyutlarına odaklanan Artut, sergideki eserinde görsel ve işitsel malzemelerin tamamını kod yazarak oluşturdu.

Geometri sanatının temel çalışmalarından ilham alınarak hazırlanan çalışmasına ilişkin açıklamada bulunan Artut, "Geometrik desenler kimi zaman doğada gözlemlediğimiz bir düzenin yansıması, kimi zaman ise uygulanan farklı tekniklerle ortaya çıkan sezgisel bir sürecin soyut sonuçları olarak karşımıza çıkıyor. Basit bir pergel ve cetvel yardımıyla elde edilen geometrik desenler, bize sundukları görsel içerikte farklı düzeylerde ortaya çıkan karmaşık yapıları ve aynı zamanda kusursuz düzenleri ile müreffeh bir dünyayı gözler önüne sermektedir." dedi.

Selçuk Artut, geometri sanatında, algılanan ile tasarlanan arasında kurulmaya çalışılan bazı gizemli köprülerle karşılaşıldığını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu köprüler ustaca inşa edildiğinde mutlaklığa, tekrara, sonsuzluğa, sadeliğe, karmaşıklığa, düzene ve kaosa uzanan bir pencereden bakmamızı sağlayan yalın bir yapıya sahip olurlar. Geomart-ut7 başlıklı bu çalışma dizisinde, anlamın ifadeden nefesini kestiği bir algı dünyasında, basit geometrik formların hareket kazanabileceği ve karmaşık yapılara dönüşebileceği bir dönüşümü sunmaya çalışıyorum. Geçmişin geometri sanatı ile bugünün kendinden üreyen (jeneratif) sanatı arasındaki sisler altında kalmış olan bağlantıları görünür hale getirmeyi arzuluyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.