Selimiye'de Hutbeler İşaret Diline Çevrilecek

Selimiye'de Hutbeler İşaret Diline Çevrilecek

Engelli vatandaşların cuma namazlarında okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camii'nde işaret dili uygulaması başlıyor.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, engelli vatandaşların cuma namazlarında okunan hutbeyi anlayabilmeleri için Selimiye Camii'nde işaret dili ile anlatım uygulaması başlatacaklarını belirterek, "Hutbeye imamla birlikte çıkacak olan görevli okunan hutbeyi işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın hutbede ne okunduğunu anlamalarını sağlayacak" dedi.

"HUTBEYE İMAMLA BİRLİKTE ÇIKACAK"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak yeni düzenlemeler ve çalışmalar yaptıklarını söyledi. Bunun için önce Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'nden başladıklarını kaydeden Vali Şahin, camilerde tekerlekli sandalye bulundurulması ve cami girişlerine rampa yapılması talimatını verdi. İşitme engelliler içinde yeni bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Vali Şahin, "Engelli vatandaşlarımızın hayatını her alanda kolaylaştırmamız gerekiyor. Bu kapsamda camilerimizde daha önce başlatılan tekerlekli sandalye bulundurma ve cami girişlerine rampa yapılması çalışmalarının ardından işitme engelli vatandaşlarımız içinde işaret diliyle hutbe okunması uygulamasını başlatacağız. Bu uygulamayı şimdilik Selimiye Camii'nde başlatmayı planlıyoruz. Hutbeye imamla birlikte çıkacak olan görevli okunan hutbeyi işaret diline çevirerek engelli vatandaşlarımızın hutbede ne okunduğunu anlamaları sağlayacak. Bu amaçla İl Müftülüğümüz gerekli çalışmalara başladı. Ayrıca din görevlilerine de Halk Eğitim Merkezi'nde işaret dili eğitimi verilecek" dedi.

Uygulamanın önce Selimiye Camii'nde daha sonra tüm camilerde uygulanacağını belirten Vali Şahin, amacının engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu ifade etti.

GAZİANTEP'TE DE İŞARET DİLİ UYGULAMASINA GEÇİLMİŞTİ

Geçtiğimiz ay Gaziantep'te de camilerde işaret dili uygulamasına geçilmişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Daire Başkanlığı'nın başlattığı proje ile Gaziantep'teki bazı camilerde de Cuma ve Bayram günlerinde işaret dili uygulamasının yapılacağı duyurulmuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.