Peygamberin lanetlediği erkek ve kadınlar!

Peygamberin lanetlediği erkek ve kadınlar!

Kadın erkek ilişkileri üzerine yazıları geniş yankı bulan Sema Maraşlı, dizilerin evlilik ile kadınlar üzerindeki etkisine değindi ve Hz. Peygemberin bir lanetini hatırlattı...

Dizilerin kadınlar üzerinde çok etkili olduğuna dikkat çeken ı Sema Maraşlı, "Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah’ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır” dedi.

Evlilik ve eşler arasındaki ilişkiler üzerine yazdığı yazıları geniş yankı bulan gazeteci yazar Sema Maraşlı Küçükçekmece Belediyesi Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki “Mutlu Bir Evlilik Emek İster” konulu söyleşide söyleşide konuştu.

HZ. MUHAMMED LANETLİYOR

Medyanın kadın üzerindeki etkisi, eşler arasındaki iletişim ve yaradılışta kadın ve erkeğin farklılıklarına dikkat çeken maraşlı, evlilikler üzerinde medyanın oyunlarının etkili olduğunu vurguladı. Dizileri aracılığıyla kadın yapısında bozulmaların olduğuna dikkat çeken Maraşlı, “Evlilik üzerinde medyanın oyunlarına dikkat etmek gerekir. Kadınlar eğer duygusal bir boşluktaysa ve çok fazla dizi izliyorsa o dizideki aşklardan ve kadın üstünlüğünden etkileniyorlar. Dizilerdeki kadınlar çok erkeksi, dediğim dedik, akıllı ve kendini beğenmiş. Bu izlenimler, kadınları yanlış yönlendiriyor. Bu noktada kadınlarda erkekleşme başlıyor. Kadınlar hiçbir zaman edasını kaybetmemelidir. Hz. Muhammed, erkekleşen kadınlara, kadınlaşan erkeklere lanet etmiştir. Allah’ın kurduğu sistemde her şey zıttıyla vardır” diye konuştu.

YARADILIŞTA FARKLIYIZ

Erkek ve kadının doğuştan farklı yaratıldığını belirten Maraşlı  “Allah kadınları şefkatli ve teslimiyetçi yaratmıştır. Erkekler ise güç, iddia ve başarı üzerine yaratılmıştır. Erkeğin hayata bakışı serttir. Kadınlarsa duygusaldır. Kadınlar beynin sağ tarafını, erkekler sol tarafını kullanıyorlar. Hem kadın hem erkek aynı şekilde hayata bakamaz. Kadınlar erkeklerden kendileri gibi hayata bakmasını beklemesin ve eşim benim gibi olamaz demesin. Zaten normal olan erkeğin kadın gibi olmamasıdır” dedi.

EVİN REİSİ BELLİ!

Günümüzde aile yapısında en büyük bozulmanın kadının erkekleşmesi olduğuna dikkat çeken Maraşlı, yeni neslin evliliklerin zor olacağını dile getirerek, “ Kadınlar, okuyan kız çocuklarını bile elinde mesleğin olsun, kendine güven, eşine muhtaç olma diye yönlendiriyor. Bu bilinçle yetişen kızların ileride evlilikleri yürümüyor. Evliliklerin psikolojiden ziyade inançla yürütülmesi gerekir. Bu noktada, kadınlar erkeklerin üstünlüğünü kabul etsin. Kuran-ı Kerim’de de evin reisi erkek olduğu bildirilir. Kadından otorite olmaz.” diye konuştu.

ERKEK AYRINTIDAN HOŞLANMAZ

Gazeteci yazar Maraşlı, eşler arasındaki muhabbetin de maddi manevi kazanç açısından önemli olduğunu ifade etti. Kadınların eşlerinden bir şey isterken, iğneleme ve kıyaslama yapmasının yanlış olduğunu dile getiren Maraşlı, “Erkekten ne istiyorsanız direk onu söylemelisiniz. Erkekler, ince düşünceler ve ayrıntılardan hoşlanmaz.  Direk söylerseniz, iyi bir sonuç alırsınız” diyerek, kadının bencillikten uzak durması gerektiğinin altını çizdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum