Şemdinli'de gerçekte kaç terörist öldürüldü?

Şemdinli'de gerçekte kaç terörist öldürüldü?

Dün akşam 21:00 sularında Şemdinli'ye sızma girişimi gösteren PKK'lıları püskürten kaç teröristi etkisiz hale getirdi sayıların farklılık göstermesi doğru bilgiyi bilmemize engel oluyor.

SABAH: 51 TERÖRİST

Şemdinli çemberinde 51 PKK'lı öldürüldü

Hakkari'nin Şemdinli ilçesini hedef alan terör örgütü özel harekat polisi ile karşılaşınca bozguna uğradı. Son iki günde Şemdinli çemberinde çıkan çatışmalarda toplam 51 PKK'lı ölü ele geçirildi. Teröristlerin Şemdinli'ye baskın düzenleyeceği istihbaratını alan güvenlik güçleri bir hafta önce alarm durumuna geçti.

ÖNCÜ BİRLİĞE ÖZEL DARBE
Bağlar ve Zorgeçit köyünde önceki gün 5 askerin şehit olduğu saldırıdan sonraki operasyonlarda 16 PKK'lı ölü ele geçirildi. Dün ise, Derecik ve Umurlu köyünde yapılan saldırıda 1 asker şehit olurken, 5 asker ise yaralandı. Çatışmada 5 terör örgütü mensubu öldürüldü. Şemdinli'deki üçüncü saldırı girişimi de dün saat 20.30 sıralarında ilçe merkezinde gerçekleşti. Teröristlerin ilçe girişinde baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediği istihbaratını alan özel harekat polisi harekete geçti. 5 kişi olduğu belirlenen öncü terörist grup 360 derece dönen ve sürekli ateş imkanına sahip kobra aracıyla vurularak, etkisiz hale getirildi. Öncü birliğin yokedilmesi üzerine kaçmaya çalışan 25 terörist de özel harekat polislerinin elinden kurtulamadı. Şemdinli Kaymakamı Mesut Öztürk, ilçe merkezini basmak isteyen yaklaşık 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini doğruladı.

ŞEHİTLERE ASKERİ TÖREN
Şehit astsubay Hüseyin Çetin, uzman erbaşlar Soner Özdemir, Mehmet Suay, İsmail Zengin ve İbrahim Yıldız için dün Hakkâri'de askeri tören düzenlendi. Törene Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Vali Orhan Alimoğlu katıldı. Cenazeler Van'a oradan da memleketlerine gönderildi.

MİLLİYET: 30 TERÖRİST

Özel harekât polisi PKK’nın öncü timini imha etti

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesi şehir merkezinde saldırı düzenlemek isteyen terör örgütünün öncü olarak gönderdiği 5 kişilik grup, polis özel harekât timleri tarafından bozguna uğratıldı.
Cihan Haber Ajansı ise çatışmada 30 teröristin öldürüldüğü iddiasını duyurdu

Güvenlik güçlerinin teröristleri zamanında fark edip müdahale etmesi sayesinde terör örgütünün Şemdinli’yi ikinci kez basma planı deşifre oldu.
Alınan bilgiye göre, Şemdinli’ye baskın düzenlemek isteyen terör örgütü PKK’nın öncü grubu önceden belirlendi. Teröristlerin ilçe girişinde, baskında kullanacakları silah ve roketleri bir araca yüklediğini tespit geden eden özel harekât polisi, alarma geçti. 5 kişi olduğu belirlenen terörist grup, şehir merkezinin içindeki resmi kurumlara doğru harekete geçtiği sırada 360 derece dönen ve sürekli ateş imkânına sahip kobra aracıyla vuruldu. PKK’lı grup karşılık veremeden etkisiz hale getirildi. Bu sırada şehir merkezinin üst bölgelerinden uzun namlulu silahlarla ateş açıldı ancak öncü birliğin yok olması nedeniyle teröristler kaçmak zorunda kaldı.

Öte yandan teröristlerin Şemdinli’ye baskın düzenleyeceği istihbaratını alan güvenlik güçlerinin bir haftadır alarmda olduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK’ın bayramın birinci ya da ikinci günü Şemdinli’ye baskın düzenleme planı yaptığını tespit ettiği ve bunun için gerekli önlemleri aldığı kaydedildi

CİHAN HABER AJANSI'NDAN 30 TERÖRİST İDDİASI

Cihan Haber Ajansı ise saat 01:00'e doğru abonelerine şu haberi geçti:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine sızmaya çalışan teröristlere özel harekat polislerinin müdahale ettiği, 30 teröristin öldürüldüğü iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 20.40 sıralarında ilçedeki emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, ilçe jandarma ve tugay komutanlığına PKK tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Sızma girişimini önleyen güvenlik güçleri, ilk çatışmada 5 teröristi bir araç içerisinde etkisiz hale getirdi. Devam eden operasyondan kaçmaya çalışan 25 terörist daha özel harekat polislerinin elinden kurtulamadı. Ölen terörist sayısının 30'a ulaştığı belirtildi.

Çatışmaların hemen ardından bazı teröristlerin mahalle aralarına kaçtığı, yer yer silah seslerinin duyulduğu öğrenildi. Saat 22.50 itibariyle Şemdinli'deki silah sesleri kesildi. Bu arada, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda kalkan Kobra helikopterlerin bölgeye gittiği görüldü.

HÜRRİYET: 5 TERÖRİST

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından dün eş zamanlı ateş açıldı. Omurlu'da 1 asker şehit oldu. Çıkan çatışmalarda 5 terörist öldürüldü.

1 PKK’LI DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkari’nin Şemdinli İlçe merkezindeki kaymakamlık, Emniyet ve Jandarma Komutanlıkları ile Tugay Komutanlığı’na PKK’lılarca düzenlenen eş zamanlı saldırı sonrası çıkan çatışmalarda 1 terörist daha öldürüldü. Böylece saldırı sonrası çıkan tatışmalarda ölü PKK’lı sayısı 5’e yükseldi. Özel Harekat polislerinin sokak aralarında operasyonlarını sürdürdüğü ve zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi.

2 TABURA EŞ ZAMANLI SALDIRI

Saldırı dün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan olayla ilgili yapılan açıklamada saldırının ardından çıkan çatışmalarda yaralanan asker sayısı 5 olarak bildirildi. Çatışmalarda 1 askerin de şehit olduğu açıklandı.

3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA’YA GETİRİLDİ

Saldırıların ardından PKK’lılarla çıkan çatışmalar devam ederken, bölgede yaralanan 3 asker, Yüksekova’ya getirildi. Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi’nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAKKARİ’DE 2 HELİKOPTER

Bu arada, aynı saatlerde Hakkari’de bulunan Fatih Kışlası’nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından, kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi.

VATAN: 5 TERÖRİST

İlçe merkezinde ise saat 20.30 sıralarında PKK'lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenledi

Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 5 terörist öldürüldü.

ŞEMDİNLİ'DE SICAK GECE

İlçe merkezinde ise saat 20.30 sıralarında PKK'lı teröristler İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Tugay Komutanlığı'na eş zamanlı saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada kaymakamlık ve emniyet müdürlüğü binası yakınlarında 4 PKK'lı terörist ölü geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından bugün eş zamanlı ateş açıldı.

İKİ TABURA SALDIRI

Saldırı bugün saat 15.00 sıralarında meydana geldi. PKK'lılar Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla; yaklaşık 10 kilometre uzaktaki Derecik Jandarma Taburu'na ise uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Askerler teröristlere anında karşılık verirken çatışma çıktı. Yüksekova ve Şemdinli'den çok sayıda helikopter bölgeye sevk edildi.

1 ASKER ŞEHİT

PKK’lıların Şemdinli’nin Derecik Beldesi’nde havan, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdıkları Omurlu 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı’ndaki çatışmada, ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğu belirtildi. Bölgedeki operasyonlar sürerken, yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

3 YARALI ASKER YÜKSEKOVA’YA GETİRİLDİ

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi’nde bulunan Omurlu 2’nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu’na uzun namlulu silah, havan topu ve roketatarlarla yapılan saldırının ardından PKK’lılarla çıkan çatışmalar devam ederken, bölgede yaralanan 3 asker, Yüksekova’ya getirildi.

Yaralı 3 askeri taşıyan helikopter, Yüksekova Devlet Hastanesi’nin helikopter pistine indi. Yaralı askerler burada ambulansa bindirilerek yaklaşık 60 metre uzaklıktaki hastaneye götürüldü. Hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

HAKKARİ’DE 2 HELİKOPTER

Bu arada, aynı saatlerde Hakkari’de bulunan Fatih Kışlası’nda da hareketlilik yaşandı. 2 helikopterin kışlaya inmesininin ardından, kışladan 4 ambulansın çıkış yaparak Hakkari Asker Hastanesi yönüne doğru gittiği gözlendi.

HAKKARİ'Yİ KANA BULAYACAKLARDI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde bir istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, üzerlerinde bomba düzenekleri bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı.

Şemdinli İlçesi yönünden Yüksekova İlçesi’ne gelen ve plakası açıklanmayan otomobil, bugün öğlen saatlerinde ilçe merkezi girişindeki polis kontrol noktasında durduruldu. Yapılan kimlik kontrolunun ardından 4 kişinin üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramalarda bu kişilerin üzerinde, bomba düzeneğinde kullanılan ateşleyici sistemler ile piller ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi, sorgularının yapılması için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, soruşturma sürüyor.

STAR: 30 TERÖRİST

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine sızmaya çalışan teröristlere özel harekat polislerinin müdahale ettiği, 30 teröristin öldürüldüğü iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre, dün akşam saat 20.40 sıralarında ilçedeki emniyet müdürlüğü, kaymakamlık, ilçe jandarma ve tugay komutanlığına PKK tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Sızma girişimini önleyen güvenlik güçleri, ilk çatışmada 5 teröristi bir araç içerisinde etkisiz hale getirdi. Devam eden operasyondan kaçmaya çalışan 25 terörist daha özel harekat polislerinin elinden kurtulamadı. Ölen terörist sayısının 30'a ulaştığı belirtildi.

Çatışmaların hemen ardından bazı teröristlerin mahalle aralarına kaçtığı, yer yer silah seslerinin duyulduğu öğrenildi. Saat 22.50 itibariyle Şemdinli'deki silah sesleri kesildi. Bu arada, Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nda kalkan Kobra helikopterlerin bölgeye gittiği görüldü.

AKŞAM: 21 TERÖRİST

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi dün akşam yine sıcak çatışmaya sahne oldu. Üçdağ Karakol bölgesinden şehir merkezine girmeye çalışan teröristler, saat 20:30 sıralarında kaymakamlık, emniyet müdürlüğü ve tugay komutanlığına eşzamanlı saldırı düzenledi.

Güvenlik güçlerinin saldırıya hazırlıklı olması nedeniyle anında karşılık verildi. Hakim tepelere pusu kuran ve ateş açan PKK ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sonucunda 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Herhangi bir şehit ya da yaralı askerin bulunmadığı, sadece Kobra aracına roket isabet ettiği öğrenildi. Çatışmaların hemen ardından iki ayrı noktada şiddetli patlamalar meydana geldi. Yüksekova 34. Hudut Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopterlerin Efkar ve Goman dağlarını bombaladığı öğrenildi. İki defa şehre girmeye çalışan PKK'lı teröristler yine güvenlik güçlerince geri püskürtüldü. Önceki gün 5 şehidin verildiği mayınlı saldırı sonrası çıkan çatışmada da 16 terörist öldürüldü. Böylece iki günde öldürülen terörist sayısı 21'e ulaştı.
Bu arada gündüz de Şemdinli İlçesi'nin Derecik Beldesi Omurlu Köyü'nde bulunan Omurlu 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ile Derecik Jandarma Taburu'na PKK'lılar tarafından eşzamanlı ateş açıldı. Omurlu'da bir asker şehit oldu.

HABERTÜRK: 5 TERÖRİST

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, ilçe merkezinde akşam saatlerindeki güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerle çatışma yaşandığı belirtildi.

Çatışmada, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, bölgede güvenliği sağlayıcı tedbir ve faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

BÖLGEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Saat 22.00 sıralarında Şemdinli ilçe merkezinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmalar devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre, çatışmalarda çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.
Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

RADİKAL: 5 TERÖRİST

Hakkari’nin Şemdinli İlçe merkezindeki kaymakamlık, Emniyet ve Jandarma Komutanlıkları ile Tugay Komutanlığı PKK’lılarca düzenlenen eş zamanlı saldırıda 5 terörist öldürüldü. Çatışmaların yer yer sürdüğü bildirildi.

Bugün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK’lı terörist, Şemdinli İlçe merkezindeki Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile ilçe dışındaki Tugay Komutanlığı’na eş zamanlı saldırı düzenledi.

Teröristlerin uzun namlulu silahlarda düzenlediği saldırıya güvenlik güçlerin anında karşılık verdi. Özel Harekat polislerinin sokak aralarında operasyonlarını sürdürdüğü ve zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağladığı belirtildi.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, ilçe merkezinde akşam saatlerindeki güvenlik güçlerine ateş açan teröristlerle çatışma yaşandığı belirtildi. Çatışmada, 5 teröristin etkisiz hale getirildiği vurgulanan açıklamada, bölgede güvenliği sağlayıcı tedbir ve faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

ZAMAN:5 TERÖRİST

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde devam eden operasyonlarda 5 PKK'lının öldürüldüğü belirtildi.
Valilikten alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesi Umurlu köyü bölgesinde sürdürülen operasyonlarda 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgedeki operasyonların ise halen devam ettiği bildirildi.

Şemdinli Umurlu köyündeki askeri birliğe yapılan havan topu tacizi sonrasında bölgede başlatılan operasyonlar sırasında 1 asker şehit olurken, 5 asker yaralanmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.