Semihhan Aydemir "İnşaat Sektörü Asla Durmayacaktır"

Semihhan Aydemir "İnşaat Sektörü Asla Durmayacaktır"

“Gelişmekte olan ülkelerin ekonomisinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörü asla durmayacaktır.”

İstanbul Anadolu yakasında yaşamaya hazır ve satışları devam eden Saloon Residence Konut Projsine imza atan Gen Yapı, Pazarlama ve Medya İlişkileri yönetimine Uluslararası Gazeteci, Yazar ve Gayrimenkul alanında sektörel medya çalışmaları yapan Semihhan Aydemir’i getirdi.

1 Ekim 2014 itibarı ile yeni görevine başlayan Aydemir, sektörel değerlendirme de bulundu.

“Gelişmekte olan ülkelerin ekonomisinde lokomotif rol oynayan inşaat sektörü asla durmayacaktır.”

Son yıllarda Türkiye’de giderek gelişen inşaat alanında, balon düşüncesini taşıyanların endişe etmesine gerek olmadığının altını çizen Gen Yapı Pazarlama ve Medya İlişkileri Sorumlusu Semihhan Aydemir, “Türkiye’deki konut alışverişi Birleşik Devletlerdeki Morgtgage ile aynı değil. Bu nedenle yıllardır balon düşüncesini taşıyanların ve bu konuda endişe edenlerin boşuna endişe ettiklerini hep birlikte gördük” dedi.

Bölgesel siyasi krizlerin zaman zaman komşu ülkelerde etken olarak gösterilmeye çalışılması, bunun yanı sıra ülke içi siyasi hareketliliklerin vatandaşın temkinli davranmasına sebep olsa da, aslında her sektörün kendi dinamikleri ile hareket ettiğini görüyoruz şeklinde konuştu. Aydemir daha sonra konuşmasına, “Türkiye’de konut her zaman bir ihtiyaçtır. Genç nüfusa sahip olan ülkelerin konut ihtiyacı diğer ülkelere oranla çok daha fazladır” şeklinde devam ederek, Avrupa’da son yıllarda yavaşlayan konut sektörü nüfusun insan üretimi noktasındaki gerilemesi ve geçmişte alt yapılarını tamamlamasına bağladı.

“Bir çok yönü ile yeni bir Türkiye inşa ediliyor”
Aydemir, başta İstanbul olmak üzere, Türkiye’nin geçmişteki çarpık yapılarından sıyrılarak yeniden inşa edildiğini, bu yapıların sadece yapı olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizdi. Tüm bu yeni yapıların toplumun yaşam standarlarını yükseltme ve kaliteli yaşam alışkanlıklarını geliştirmeye katkısı bulunuyor vurgusunu yaparak  “Bir çok yönü ile yeni bir Türkiye inşa ediliyor ” dedi.

2014 yılının bir önceki yıla göre insanların daha temkinli davranmasına neden olsa da yıl sonuna kadar ülke ekonomisine en çok katkı yapan sektörün yine inşaat sektörü olacağının altını çizdi.

Yaşamaya hazır ve kalan az sayıdaki daireleri satışta olan Saloon Residence projesinden sonra 2014 yılı içinde yeni projelere başlayabileceklerini ifade eden Aydemir, yeni projelerin hangi bölgelerde yapılacağı ile ilgili “yeri ve zamanı geldiğinde gerekli açıklamaları yaparız” diyerek gelecekteki projeleri ile ilgili net bir bilgi vermedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.