"Sen ne zaman ülkücü oldun?"

"Sen ne zaman ülkücü oldun?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan MHP lideri Devlet Bahçeli'ye sert çıktı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Bahçeli diyor ki 'Başbakan ne zamandan beri ülkücüleri kardeşi ilan etti'. Ya bunun hesabını ben sana mı vereceğim? Her şeyden önce sen ne zaman ülkücü oldun, bunu açıkla. Veya olabildin mi bunu açıkla!" dedi.

 

Pendik'teki mitingde konuşan Başbakan Erdoğan, 'hayır' cephesinde CHP, MHP, BDP, TKP, İP, EMEP, YARSAV ve çetelerin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

 

"NASIL HESAP VERECEKSİNİZ?"

 

"Bunlar hayatında bir araya gelebilir miydi? Bak şimdi geldiler. MHP'ye gönül veren kardeşlerime soruyorum. Acaba bunun hesabını nasıl vereceksiniz? Ya parti oylamıyoruz, halk oylaması yapıyoruz. 12 Eylül'de idam edilen, Mamak'ta işkencelere maruz kalan o ülkücü kardeşlerinin, ağabeylerinin hesabını nasıl vereceksiniz?" şeklinde konuştu.

 

"ÜLKÜCÜ OLABİLDİN Mİ?"

 

Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

 

"Sayın Bahçeli diyor ki 'Başbakan ne zamandan beri ülkücüleri kardeşi ilan etti'. Ya bunun hesabını ben sana mı vereceğim? Her şeyden önce sen ne zaman ülkücü oldun, bunu açıkla. Veya olabildin mi bunu açıkla! Hesap ortada. Ben12 EylülMamak Cezaevi'nde olanları anlatıyorum, sen onlara 'uşak' diyorsun. Durumun bu. İnanıyorum ki MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu işi masaya yatıracaklar."

 

Erdoğan, "Kalkıp da 2006'da Meclis'e getirilen bir yasayla ilgili olarak bizi suçlama gayreti içine girenCHPve MHP'ye söylüyorum. Dürüst olun, dürüst. Halka doğru konuşun, yanlış değil. Bir defa 2006'da Meclis'e getirilen bölücü başının affıyla ilgili değildir." şeklinde konuştu.

 

Erdoğan, "Biz terörist başı ile masaya oturmadık, oturmayız. Ama Ecevit, Bahçeli ve Yılmaz -o zaman idam kaldırılmamıştı- ne yaptılar, idamını önlediler." dedi.

 

"UTANMADAN SIKILMADAN YOLSUZLUK DİYOR"

 

Kendileriyle ilgili yolsuzluk iddiasında bulunanlar olduğunu da ifade eden Erdoğan, ''Utanmadan sıkılmadan yolsuzluk diyor. Varsa yolsuzluk mahkemeye götür. Hukuksuzluk varsa Mahkemeye götür. Mahkemelerin kapıları açık. Sadece iftira at, tutmazsa iz bırakır." şeklinde konuştu.

 

CHP'nin de 'rejim yıkılır' dediğini kaydeden Erdoğan, ''Ey CHP, sen bildim bileli, 'eğer sağdan bir parti iktidar olursa rejim yıkılır' diye tehdit ediyorsun. Ya, 1950'den bu yana hep bunu söyledin. Senden önce de İttihat Terakkiciler bunu söylerdi. Noldu ya, yıkıldı mı rejim?" diye konuştu.

 

"BİZ SENİN PEŞİNE TAKILALIM"

 

Başörtüsü sorununa da değinen Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu 'başörtü meselesini ben hallederim' diyor. Ya Sayın Kılıçdaroğlu, sen bunda samimi misin? Yani gerçekten bunu nasıl halledeceksin? Yolunu, yordamını bir anlat. Bak, eğer hakikaten -bırak senin sayın buna yetmez, bundan sonra da yetecek sayıya ulaşman da zaten mümkün değil- ama ben diyorum ki dürüstsen, samimiysen, senin şöyle bir çizgin varsa bugünden tezi yok hemen 13'ünde adım atalım. bizim bağcıyla sorunumuz yok. Önemli insandır. Biz senin peşine takılalım. Yeter ki bu konuyu çözelim. Bizim derdimiz üzümü yemek üzümü, bağcıyla işimiz yok."

 

Başbakan Erdoğan, gençlerin, "Türkiye futbolda kazandı, basketbolda da kazandı, pazar günü sandıkta da kazanacak." dediğini söyledi.

Etiketler :